18:42 02.08.2018

Мінагропрод зберігає прогноз врожаю пшениці на рівні 23 млн тонн

2 хв читати
Мінагропрод зберігає прогноз врожаю пшениці на рівні 23 млн тонн

Міністерство аграрної політики та продовольства України зберігає прогноз врожаю пшениці на рівні 23 млн тонн, проти 26,2 млн тонн за підсумками 2017 року.

"Станом на 1 серпня намолочено 18,481 млн т пшениці. Середня врожайність - 35,3 ц/га. Обмолочено 5,24 млн га, що становить 79% плану. Ми зберігаємо прогноз врожаю пшениці на рівні 23 млн тонн", - повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, виходячи з фактичних показників і погодних умов в областях, де роботи ще тривають (це переважно захід країни), пропозиція продовольчої пшениці врожаю 2018 року становитиме 11 млн тонн.

"Це найбільш консервативна, песимістична оцінка, що реалізується за найбільш несприятливого сценарію та за сукупності всіх можливих негативних факторів. Однак навіть у цій моделі обсяг в 11 млн тонн більше ніж удвічі перевищує попит внутрішнього ринку на продовольчу пшеницю, який оцінюється в 5 млн тонн", - написав М.Мартинюк.

Він вказав, що через неврожаї в основних країнах-постачальниках зерна ціни на зовнішніх ринках на пшеницю зростають і це підвищує маржинальність експорту з України.

"Я хочу офіційно повідомити, що забезпечення внутрішнього ринку і стабільність цін на ключові продовольчі товари є абсолютним пріоритетом. У найближчі дні з учасниками зернового ринку-експортерами зерна буде підписано меморандум про взаєморозуміння в поточному маркетинговому році. Це вже традиційний документ, але, з огляду на низку зовнішніх і внутрішніх факторів, ми плануємо вже зараз на старті сезону закріпити в ньому ліміт експорту пшениці продовольчих класів на середньострокову перспективу", - зазначив перший заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА