10:09 03.08.2018

Єдиним індикативом ситуації на міжбанківському валютному ринку буде щоденний курс гривні на полудень

2 хв читати
Єдиним індикативом ситуації на міжбанківському валютному ринку буде щоденний курс гривні на полудень

Національний банк України (НБУ) зі спрощенням порядку підтвердження та реєстрації угод на міжбанківському валютному ринку втратив можливість оприлюднювати оперативну інформацію і публікуватиме тільки щоденний курс гривні на полудень, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі центробанку.

Відповідні зміни пов'язані зі скасуванням обов'язкового підтвердження всіх угод з іноземною валютою на міжбанківському ринку в Системі підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку (ВалКлі) та переходом комерційних банків і НБУ на повноцінне використання торговельно-інформаційних систем Bloomberg і Reuters.

"У банків зникло додаткове навантаження у вигляді внесення в ручному режимі інформації до ВалКлі, а Нацбанк почав отримувати більш оперативні дані. Водночас інформація з торговельно-інформаційних систем Bloomberg і Reuters є комерційною і надається користувачам платно. Відповідно, НБУ не має права дублювати ці дані у відкритому доступі", - зазначили в прес-службі.

Водночас Нацбанк як альтернативу вирішив упровадити довідкове значення курсу гривні до долара США станом на 12:00 кч, яке буде оприлюднено не пізніше ніж о 12:30 кч щодня.

"Оскільки більшість угод на міжбанківському валютному ринку укладається в першій половині дня, значення, опубліковане як довідкове, об'єктивно відображатиме поточні тенденції на валютному ринку", - пояснили в прес-службі.

Як повідомлялося, НБУ пом'якшив вимоги до банків щодо підтвердження і реєстрації угод на міжбанківському валютному та кредитному ринках.

Відповідне рішення закріплено постановами правління "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів НБУ" №79 і "Про визначення такими, що втратили чинність, деяких нормативно-правових актів НБУ" №81 (обидві - від 19 липня 2018 року), які набули чинності 1 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА