18:19 06.08.2018

Мінінфраструктури ініціює припинення пасажирського залізничного сполучення з РФ у рамках контрзаходів щодо Азовського басейну

2 хв читати
Мінінфраструктури ініціює припинення пасажирського залізничного сполучення з РФ у рамках контрзаходів щодо Азовського басейну

Міністерство інфраструктури України підготувало низку пропозицій щодо протидії Росії в рамках її діяльності в Азовському басейні та на окупованих територіях, зокрема припинення пасажирського сполучення.

Про це в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Ми підготували низку контрзаходів щодо того, що відбувається з боку Російської Федерації на наших окупованих територіях і в Азовському морі. До цього комплексу заходів входить і припинення залізничного сполучення з Росією. Питання обговорювалося на міжвідомчих робочих зустрічах у Міністерстві інфраструктури. Ми хочемо, щоб це було винесено в площину уряду або Ради національної безпеки та оборони України, щоб відповідне рішення було ухвалено вже на державному рівні", - заявив він.

Як наголосив В.Омелян, наразі йдеться виключно про припинення пасажирського залізничного сполучення.

"На цьому етапі ми говоримо про регулярне залізничне пасажирське сполучення. Щодо вантажного сполучення є проблема не тільки в тому, що "Укрзалізниця" втратить істотні надходження до її бюджету, а й із міжнародним законодавством, зокрема з тими зобов'язаннями, які Україна взяла на себе в рамках Світової організації торгівлі. А тому наразі ми цю тему вивчаємо, але не просуваємо", - зазначив він.

Міністр також уточнив, що під час консультацій щодо ситуації в Азовському басейні з залученням багатьох міністерств і відомств України були напрацьовані й інші рішення.

При цьому він зазначив, що позиції Мінінфраструктури вже направлено на розгляд до відповідних відомств, очікуються рішення.

"Зараз це пропозиції Міністерства інфраструктури, з ними ознайомлені наші колеги... Ми свої позиції вже подали (на розгляд Кабінету Міністрів - ІФ). Чекаємо, коли їх буде розглянуто", - сказав В.Омелян.

Як повідомлялося, раніше міністр інфраструктури заявляв про можливе припинення залізничного сполучення з Росією, однак якоїсь конкретики не навів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА