10:33 07.08.2018

НСЖУ виступає за мораторій на підвищення тарифів за доставку газет

1 хв читати
НСЖУ виступає за мораторій на підвищення тарифів за доставку газет

 Національна спілка журналістів України (НСЖУ) наполягає на впровадженні урядового мораторію на підвищення поштових тарифів на доставку газет.

"Національна спілка журналістів України продовжує наполягати на введенні урядового мораторію на поштові тарифи на доставку газет (їх фіксації на рівні доставки з 1 липня 2018 р). Відповідне звернення НСЖУ до Кабінету Міністрів надійшло в червні, але його реалізацію блокує Міністерство інфраструктури України", - йдеться в повідомленні, яке голова НСЖУ Сергій Томіленко розмістив у соціальній мережі Facebook.

Згідно з повідомленням, за підсумками передплатної кампанії на друге півріччя 2018 року тиражі газет і журналів скоротилися на 5% від показників на 1 січня поточного року, а загальний обсяг друкованих ЗМІ за поштовою доставкою передплатникам в Україні становить близько 8,3 млн примірників.

У НСЖУ вважають, що друкований інформаційний простір постійно скорочується через відсутність державної політики підтримки друкованої преси та непартнерське ставлення ПАТ "Укрпошта" до редакцій.

"Захистити українські газети і право громадян на доступ до друкованого слова може лише реалізація притомної державної інформаційної політики. Адже ганьбою є те, що за останні три роки ринок передплати в Україні скоротився на 3 млн примірників! Тобто на 27%!" – наголошують у НСЖУ.

Крім того, С.Томіленко прогнозує зниження тиражів за результатами річної передплати на 2019 рік щонайменше на 15% до нинішнього рівня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА