11:01 07.08.2018

"Газпром" від початку тижня скоротив постачання до Європи через Україну та Білорусь

1 хв читати
"Газпром" від початку тижня скоротив постачання до Європи через Україну та Білорусь

"Газпром" від початку тижня скоротив фізичні постачання газу до Європи через Україну та Білорусь, свідчать дані газотранспортних операторів Європи.

Заявка на транспорт газу через Україну ужгородським коридором на вівторок заявлена на рівні 127 млн куб. м, що на 14% нижче, ніж факт прокачування понеділка - 147 млн куб. м. Найближчі ремонтні роботи в Україні на ужгородському коридорі розпочнуться тільки 14 серпня. У Росії жодних аварій у центральній частині Росії не було, ремонти не виконуються, повідомили "Інтерфаксу" російські газовики.

Крім того, в понеділок постачання газу до Німеччини газопроводом "Ямал-Європа" знизилися на 12% - до 77 млн куб. м з 88 млн куб. м у неділю. При тому, що найближче обмеження роботи цього газопроводу в зв'язку з ремонтними роботами заплановано тільки на 8 серпня на одну добу, повідомляє газотранспортна компанія Gascade.

На сайті "Газпрому" в розділі REMIT, де компанія розкриває дані про обсяги транзиту й обставини його зміни, коментарі з цього приводу відсутні.

В "Укртрансгазі" агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що компанія наразі не здійснює ремонтні роботи на ужгородському напрямку. "З нашого боку - без обмежень. Словаки також не змогли пояснити причину. Кажуть, таку їм довели номінацію", - зазначив співрозмовник агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА