10:07 08.08.2018

Україна планує ввести в експлуатацію перші локомотиви General Electric уже восени - Гройсман

2 хв читати
Україна планує ввести в експлуатацію перші локомотиви General Electric уже восени - Гройсман

Восени Україна розраховує ввести в експлуатацію перші локомотиви TE33A, які буде вироблено й укомплектовано для ПАТ "Укрзалізниця" за коопераційним договором з американською компанією General Electric (GE), повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Восени починаємо отримувати новий рухомий склад - за планами спільного виробництва General Electric. Ми багато втратили (рухомого складу) на окупованій території. Але компанія задіяна, справи йдуть", - цитує прес-служба Кабміну В.Гройсмана в середу вранці.

Глава українського уряду звернув також увагу, що водночас з оновленням фондів відбувається оновлення управління державною компанією, викорінення тіньових оборудок і ручного управління, яке спостерігалося в минулі періоди.

"Компанія - мільярдер, "Укрзалізниця" була обплутана всілякими схемами та вузлами. Починаємо відмотувати, вичисляти ворогів і виводити ситуацію зі стану занепаду", - наголосив В.Гройсман.

Як повідомлялося, рамкова угода між "Укрзалізницею" і GE передбачає 15-річне партнерство в частині поновлення і модернізації тягового рухомого складу, перший етап якого – постачання "Укрзалізниці" в лізинг 30 нових дизельних локомотивів GE TE33AC із рівнем локалізації 10%.

Компанія GE Transportation і "Крюківський вагонобудівний завод" на початку червня підписали угоду про локалізацію виробництва 30 локомотивів TE33A серії Evolution. Передбачається, що перші тепловози "Укрзалізниця" отримає наприкінці 2018 року.

7 серпня в прес-службі "Укрзалізниці" повідомили, що локомотивні бригади української компанії пройдуть навчання з експлуатації та обслуговування локомотивів General Electric серії ТЕ33АС. GE підготує цих фахівців своїм коштом. "Уже відібрано 10 машиністів, які в другій половині серпня 2018 року пройдуть відповідне навчання в Центрі оцінки та розвитку персоналу залізничного транспорту в Астані", - сказав в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА