13:32 08.08.2018

Реєстратор заблокував фейковий сайт НАЗК

2 хв читати
Реєстратор заблокував фейковий сайт НАЗК

Реєстратор доменних імен imena.ua заблокував фішинговий сайт, що копіював портал подання декларацій про доходи Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), які розміщувалися в домені org.ua, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі реєстратора.

Портал закрили після звернення координатора ГО "Коаліція за вільний інтернет" Ірини Чулівської.

На своїй сторінці в Facebook вона зазначила, що на те, щоб написати скаргу до imena.ua, у неї пішло 5 хвилин, а вже через 39 хвилин реєстратор відреагував на звернення блокуванням фішингового сайта.

"Ми отримали кілька скарг, зокрема від кіберполіції. І перестали обслуговувати це доменне ім'я. Це не блокування як таке", - пояснив президент imena.ua Олександр Ольшанський.

Він також зазначив, що фізособа, власник зазначеного сайта, повідомила про намір подати на реєстратора до суду. Водночас для того щоб відновити роботу сайта достатньо письмової заяви від його власника з підтвердженням того, що він бере на себе всю відповідальність за дії ресурсу в юридичній площині.

"Дуже часто бувають ситуації, що "людей зламали", або ще як-небудь ввели в оману", - повідомив керівник компанії-реєстратора.

О.Ольшанський також зазначив, що з боку НАЗК звернень щодо фішингового сайта реєстратор поки що не отримував, але наголосив, що можливо подібне звернення було відправлено поштою, і воно ще не встигло надійти.

Він зазначив, що фішинг - дуже небезпечний за своєю суттю і, в разі, якщо користувачі помічають сайти підозрілого змісту - обов'язково і терміново звертатися до кіберполіції.

"У такому разі - негайно звертатися до кіберполіції. Реєстратор доменних імен також може відреагувати, але для цього потрібно знати, хто є реєстратором для кожного конкретного сайта. Тому - терміново писати до кіберполіції. Фішинг - це дуже серйозно".

Раніше в Міністерстві закликали декларантів бути пильними та не користуватися цим ресурсом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА