13:54 09.08.2018

Виробництво боєприпасів великих калібрів в Україні стане серійним - Порошенко

2 хв читати
Виробництво боєприпасів великих калібрів в Україні стане серійним - Порошенко

Президент України Петро Порошенко впевнений, що найближчим часом в Україні виробництво боєприпасів великих калібрів стане серійним.

"Ми сьогодні вже готові до того, щоб найближчим часом поставити виробництво найдефіцитніших боєприпасів на серійний потік", - заявив П.Порошенко під час запуску нової виробничої ділянки Державної акціонерної холдингової компанії (ДАХК) "Артем" з виготовлення артилерійських снарядів великих калібрів у четвер у Києві.

Президент зазначив, що Міністерство оборони України розробило за його дорученням цільову програму за новим виробництвом артилерійських боєприпасів.

Він наголосив, що це неможливо без нового обладнання, яке в 2013 році Україні не продавали, незважаючи на дипломатичні зусилля керівництва країни та Міністерства закордонних справ.

"Я можу заявити про те, що був настільки низький рівень довіри до України, настільки нерукопотискаємою була попередня українська влада, що ніхто нам не довіряв і ніхто устаткування не поставляв", - констатував П.Порошенко.

Він наголосив, що наразі в цехах ДАХК "Артем" встановлено нове обладнання. "Новітні верстати... прибули з Туреччини і вже працюють, новітні верстати прибутку, я не буду говорити, з яких країн вони прибули, оскільки там є умови конфіденційності, але можу сказати, що багато країн світу сьогодні поставляють унікальне обладнання, на якому працюють співробітники оборонної промисловості України", - зазначив президент.

П.Порошенко звернув увагу на те, що конфісковані $1,5 млрд, які вкрала в українського народу попередня влада, працюють на Україну. Він нагадав, що частина цих коштів було спрямовано на оборонну промисловість країни "і на ці кошти було забезпечено створення комплексу з виробництва боєприпасів як артилерійських, так і реактивних".

Глава держави також зазначив, що за чотири роки війни артилерія забезпечила надійну оборону українських земель.

ДАХК "Артем" - одне з провідних підприємств авіапрому й ОПК України, єдиний на території колишнього СРСР виробник керованих ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" різних модифікацій для озброєння всіх типів літаків МіГ-29, Су-27, Су-30.

Нині спеціалізація підприємства також охоплює виробництво авіоніки, озброєння для танків і бронетехніки, вертолітних систем захисту, систем автоматизації контролю і діагностики.

З 2012 року за рішенням уряду України 100-відсотковий держпакет акцій ДАХК "Артем" передано до управління держконцерну "Укроборонпром".

У липні "Укроборонпром" успішно завершив один з етапів випробувань військового держзамовника нових вітчизняних 152-мм боєприпасів розробки ДАХК "Артем" для артсистеми "Гіацинт" дальністю стрільби до 30 км. Під час стрільб було використано бойові осколково-фугасні снаряди. Для оцінки балістичних характеристик снарядів задіяли передовий балістичний радар виробництва однієї з країн-членів НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА