15:56 09.08.2018

Харківська міськрада і "Vodafone Україна" підписали меморандум про роботу над проектом Smart City

2 хв читати

 Міський голова Харкова Геннадій Кернес і генеральний директор "Vodafone Україна" Ольга Устинова в четвер підписали меморандум про співпрацю в рамках проекту Smart City.

"Харків перший у країні береться за таке масштабне впровадження "Розумного міст"... Як міський голова, я впевнений, що Харків - місто величезного потенціалу для смарт-проектів, зробивши перші кроки в адміністративних послугах та у транспорті, ми оцінили плюси такого підходу і хочемо пройти цей шлях повністю, зробивши Харків містом стандартів, прийнятих у Сінгапурі, Токіо і т.д. До 2020 року ми плануємо отримати перші системні результати - від цифрової ідентифікації особистості з метою безпеки, до можливості управляти з телефону освітленням, бронювати парковки, управляти світлом, замовляти муніципальні сервіси, користуватися електронними чергами і дистанційно підписувати документи", - написав Г.Кернес на своїй сторінці в Facebook.

У меморандумі зазначено, що концепція Smart City передбачає впровадження інноваційних технологічних рішень на базі швидкісного мобільного інтернету в таких сферах: безпечне місто, утилізація сміття, smart-транспорт, smart-агро, туризм, E-government, smart-energy, E-medicine, екологія.

У рамках цього меморандуму Харківська міськрада бере на себе зобов'язання сприяти в створенні, організації та реалізації спільних проектів і заходів у рамках реалізації концепції Smart City, надавати необхідну інформацію з питань підготовки проектів та заходів, що становлять взаємний інтерес, а також забезпечувати необхідну юридично-організаційну підтримку спільних проектів у рамках повноважень.

Зі свого боку "Vodafone Україна" зобов'язується сприяти Харківській міськраді в організації заходів із популяризації спільних ініціатив і створення привабливого іміджу міста, сприяти в реалізації спільних проектів у рамках концепції Smart City, залучати партнерів та експертів, а також сприяти залученню передового світового досвіду, інноваційних технологій для розробки, створення і розвитку спільних проектів у рамках концепції Smart City.

Меморандум укладено на 12 календарних місяців, він набуває чинності з дня його підписання. У випадку, якщо жодна зі сторін не повідомить іншу про намір розірвати меморандум за 30 днів до завершення його початкового або кожного з пролонгованих строків дії, він вважатиметься автоматично продовженим (поновленим) ще на 12 місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА