18:41 09.08.2018

Макрон має намір порушити питання Сенцова в розмові з Путіним у п'ятницю

2 хв читати
Макрон має намір порушити питання Сенцова в розмові з Путіним у п'ятницю

Президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю має намір поговорити з президентом РФ Володимиром Путіним про ув'язненого українського кінорежисера Олега Сенцова, повідомляє в четвер Reuters з посиланням на власне джерело в Єлисейському палаці.

"Сенцов, ув'язнений за політичними обвинуваченнями, почав голодування перед чемпіонатом світу з футболу, щоб звернути увагу на права людини в Росії", - нагадується в повідомленні.

Як повідомлялося, 14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких незаконно утримують у РФ з політичних причин.

8 серпня сестра О.Сенцова Наталія Каплан повідомила, що він продовжує голодування в російській колонії, майже не встає. "Все не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав листа, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і він це не про звільнення", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в Facebook.

Після цього Л.Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової та голови Ради розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ Михайла Федотова з проханням обговорити будь-які умови обміну українського режисера для його порятунку. Український омбудсмен наголосила, що ситуація з О.Сенцовим вимагає негайного реагування з огляду на погіршення стану його здоров'я через тривале голодування.

За даними адвоката Дмитра Дінзе, на які посилається Л.Денісова, в О.Сенцова зараз третя затяжна економічна криза. Він п'є мінімальну кількість медичної суміші і воду, "щоб не втрачати свідомість і контролювати дії, які з ним відбуваються". Його вага знизилася до 70 кг.

9 серпня міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем закликала російську сторону звільнити О.Сенцова в зв'язку з погіршенням його здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА