13:20 13.08.2018

ЄБА закликала МВФ і СБ підтримати другий рівень пенсійного страхування в Україні

2 хв читати

 Європейська бізнес асоціація (ЄБА) звернулася до Міжнародного валютного фонду (МВФ) і директорату Світового банку (СБ) у Білорусі, Молдові та Україні з проханням підтримати другий рівень пенсійного страхування в Україні, який передбачений законопроектом №6677.

"Бізнес підтримує ідею накопичувальної системи. Механізм її впровадження якісно прописаний у законопроекті №6677. ЄБА закликає МВФ і СБ підтримати цей документ. Сподіваємось, це допоможе комплексно запустити процес розбудови другого рівня пенсійного страхування та стабілізувати пенсійну систему в принципі", - йдеться в повідомленні бізнес асоціації.

Зазначений законопроект має понад десять позитивних звітів від вітчизняних і міжнародних експертів, а його положення відповідають профільній директиві Європейського парламенту та Ради ЄС, зазначають експерти ЄБА.

ЄБА також нагадала, що в Україні - близько 12 млн осіб пенсійного віку, дефіцит Пенсійного фонду становить понад 200 млн грн. Враховуючи стійке зростання кількості осіб пенсійного віку, а також збільшення нерівності співвідношення між кількістю платників податків і пенсіонерів у країні, експерти асоціації вважають, що найбільш переконливе вирішення проблеми - запровадження другого рівня пенсійного страхування з 1 січня 2019 року.

"Система мінімізує корупційні ризики. По-перше, за рахунок диверсифікації накопичень населення між десятками недержавних пенсійних фондів. Державний ПФ буде лише адміністратором коштів, фактичне управління ними здійснюватимуть недержавні пенсійні фонди. По-друге, у кожного громадянина буде можливість щодня контролювати стан своїх накопичень, правильність нарахування прибутку", - зазначає ЄБА.

Як повідомлялося, на початку березня 2018 року парламентський комітет із питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект №6677 про запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Законопроект, зареєстрований групою народних депутатів із різних фракцій, пропонує запровадити децентралізовану накопичувальну систему через недержавні пенсійні фонди. Згідно з ним, частина обов'язкових внесків у пенсійну систему має накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які сплачують такі внески. Ці кошти інвестуватимуться в економіку України для отримання інвестиційного доходу і захисту їх від інфляційних процесів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА