15:38 13.08.2018

МЕРТ пропонує передати Держенергоефективності контроль за комерційним обліком комунальних послуг

1 хв читати
МЕРТ пропонує передати Держенергоефективності контроль за комерційним обліком комунальних послуг

 Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України пропонує передати Державному агентству енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) повноваження з нагляду та контролю у сфері комерційного та розподільного обліку комунальних послуг.

Законопроект, що містить відповідні зміни, МЕРТ оприлюднив на своєму сайті.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, наразі повноваження з нагляду в комерційному обліку покладено на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба). Зокрема, відомство уповноважене розглядати справи щодо порушень у комерційному обліку та накладати штрафи. МЕРТ пропонує віднести ці обов'язки до сфери ведення Держенергоефективності.

Крім того, згідно із законопроектом, Держенергоефективності повідомлятиме Держпродспоживслужбі про виявлені ознаки порушень у комерційному обліку. Держпродспоживслужба, в свою чергу, на підставі такого повідомлення здійснюватиме позапланову перевірку суб'єктів господарювання.

Відповідно до закону "Про метрологію та метрологічну діяльність", Держпродспоживслужба за результатами перевірки може заборонити застосування вимірювальної техніки до усунення порушень, анулювати результати перевірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, видати розпорядження та встановити терміни усунення порушень. Крім того, відомство уповноважене звертатися з приводу виявлених порушень до правоохоронних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА