17:27 15.08.2018

Ще три держшахти запустять нові лави до кінця року - Кістіон

1 хв читати
Ще три держшахти запустять нові лави до кінця року - Кістіон

 До кінця поточного року нові лави мають бути введені в експлуатацію на шахтах "Капітальна" ДП "Мирноградвугілля", "Курахівська" ДП "Селидіввугілля" і шахтоуправлінні "Південнодонбаське №1", повідомила прес-служба уряду з посиланням на віце- прем'єра Володимира Кістіона.

"Уряд в цьому році направив на модернізацію вуглевидобувних підприємств 341 млн грн. Введення нових лав на шахтах "Капітальна", "Курахівська" та шахтоуправлінні "Південнодонбаське №1" має відбутися до кінця року", - цитує його прес-служба.

За словами В.Кістіона, прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив міністру енергетики Ігорю Насалику забезпечити надходження додаткового мільярда гривень у вугільну галузь.

"Ці кошти необхідні для технічного переоснащення українських державних шахт, запуску нових лав для видобутку необхідного країні вугілля. Один мільярд надасть додатково України два мільйони тонн вугілля, що зменшить потребу в його імпорті і зробить держшахти менш збитковими", - цитує його прес-служба.

Як повідомлялося, раніше ДП "Південнодонбаська №3"ім. Сургая ввела в експлуатацію нову лаву.

Вугледобувні підприємства, що входять до сфери управління Міненерговугілля, за шість місяців поточного року скоротили видобуток на 8,7% (на 207,1 тис. тонн) - до 2 млн 161,6 тис. тонн, зокрема видобуток коксівного вугілля знизився на 46,3% (на 208,5 тис. тонн) - до 241,4 тис. тонн, енергетичного зріс на 0,1% (на 1,3 тис. тонн) - до 1 млн 920,1 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА