21:01 15.08.2018

Єдиний акціонер "Біофарми" вирішив ліквідувати одну з компаній групи Biopharma

2 хв читати

Єдиний акціонер ПрАТ "Біофарма" (Київ), що є однією з компаній, які входять до групи Biopharma, прийняв рішення про припинення емітента шляхом його ліквідації.

Згідно з повідомленням компанії в системі розкриття інформації НКЦПФР, відповідне рішення прийнято 15 серпня у зв'язку з незадовільним станом надходження фінансових потоків від провадження господарської діяльності.

Наразі вартість чистих активів компанії становить 120,998 млн грн, сума зобов'язань - 7,127 млн грн, власний капітал - 120,998 млн грн.

При цьому акціонер звільнив голову наглядової ради "Біофарми" Костянтина Єфименка, який обіймав цю посаду з 19 квітня 2018 року, а також членів правління Оксану Куркіну, Володимира Бакшуна та Юлію Кирюхіну.

Крім того, припинено повноваження члена наглядової ради Костянтина Магалецького (одного з партнерів Horizon Capital), а також голови правління Дмитра Макаренка. Останнього призначено головою ліквідаційної комісії, двома іншими її членами стали Валентина Бердникова та Денис Литвиненко.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна", ПрАТ "Біофарма" фактично не провадила господарської діяльності з 2016 року.

"Уся група компаній Biopharma продовжує успішно розвиватися і рухатися до поставленої мети - розширення лінійки продукції, розвитку мережі власних плазмацентрів, запуску заводу-фракціонатора компонентів донорської крові", - повідомив президент групи компаній Biopharma Костянтин Єфименко.

Він нагадав, що Biopharma продовжує реалізацію плану щодо запуску нового заводу до кінця 2018 року.

Відповідно до даних у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, єдиним акціонером ПрАТ "Біофарма" є компанії Niobera Investments Limited (Кіпр).

Імунобіологічна фармацевтична компанія "Біофарма" входить до десятка найбільших українських виробників лікарських препаратів. Випускає понад 20 імунобіологічних препаратів із донорської крові, препарати, отримані за технологією рекомбінантних ДНК, і пробіотики.

У 2015 році компанія інвестувала $3,5 млн у реконструкцію Сумського обласного центру крові, який наразі забезпечує заготівлю 98,2% донорської крові та її компонентів в області.

У планах "Біофарми" на 2018 рік - введення в експлуатацію заводу-фракціонатора плазми крові.

ПрАТ "Біофарма" (Biopharma, Київ) за підсумками 2017 року збільшило чистий збиток ушестеро порівняно з 2016 роком - до 14,413 млн грн.

У 2014 році було зареєстровано ТОВ "Фармацевтичний завод "Біофарма", співвласниками якого є Niobera Investments Limited (частка в статутному капіталі становить 90%) і ПрАТ "Індент" (10%). Статутний капітал компанії становить 68,863 млн грн. За підсумками 2017 року фармзавод отримав 41,368 млн грн чистого збитку проти 40,350 млн грн чистого прибутку роком раніше.

Крім того, Niobera Investments Limited і ПАТ "Індент" також є власниками ТОВ "Біофарма-Плазма-Інвест", ТОВ "Біофарма-інвест" і ТОВ "Біофарма плазма". Частка Niobera Investments Limited та "Індент" у товариствах становить по 90% і 10% відповідно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА