16:26 17.08.2018

Хімпідприємства Ostchem зупиняться через тиждень у разі подальшої відмови "Укрзалізниці" подавати вагони для відвантаження продукції

1 хв читати
Хімпідприємства Ostchem зупиняться через тиждень у разі подальшої відмови "Укрзалізниці" подавати вагони для відвантаження продукції

 Хімічні підприємства Ostchem будуть змушені через тиждень зупинити роботу в разі подальшої відмови "Укрзалізниці" подавати вагони для відвантаження їхньої продукції, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Ostchem.

"Укрзалізниця" тиждень тому припинила подавати вагони. В результаті продукція не відвантажується, заводи змушені затарювати свої склади. Якщо не відновлять подання вагонів, у середньому через тиждень склади підприємств будуть повністю заповнені, і їм доведеться зупинити роботу", - зазначили в прес-службі.

У Ostchem уточнили, що особливо критична ситуація склалася на черкаському "Азоті", "Рівнеазоті", однак і робота сєверодонецького "Азоту" під загрозою.

"Якщо подання вагонів не буде відновлено - під загрозою опиниться осіння посівна. Хімпідприємства зупиняться і зазнаватимуть збитків, аграрії ризикують недоотримати необхідні їм добрива", - додають у прес-службі.

За її даними, добова потреба кожного з хімпідприємств у піввагонах - близько 20 од.

Керівники черкаського "Азоту", "Рівнеазоту" та сєверодонецького "Азоту" звернулися з листом до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та керівництва "Укрзалізниці" з проханням про негайне вирішення проблеми.

Як повідомлялося, група Ostchem консолідує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа. До неї входять підприємства з виробництва азотних добрив ПАТ "Азот" (Черкаси), ПАТ "Рівнеазот", ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" (Луганська обл.) і ПАТ "Концерн Стирол" (Донецька обл., контроль над цим підприємством втрачено через окупацію частини Донбасу).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА