20:13 20.08.2018

Туреччина почала суперечку в СОТ через мита на імпорт алюмінію і сталі в США

1 хв читати
Туреччина почала суперечку в СОТ через мита на імпорт алюмінію і сталі в США

Туреччина направила скаргу до СОТ у зв'язку з введенням США мит на ввезення в країну сталі і алюмінію. Про це повідомляється на сайті організації.

"Туреччина запросила СОТ провести консультації з США щодо додаткових мит на імпорт", - йдеться в повідомленні. У СОТ уточнили, що після надходження скарги, організація починає суперечку між сторонами. Якщо за 60 днів вони не знайдуть рішення, яке влаштовує всіх, то заявник може попросити у СОТ винести своє рішення.

10 серпня президент США Дональд Трамп оголосив про підвищення мит на сталь і алюміній з Туреччини до 50% і 20% відповідно. Пізніше в Білому домі пояснили це тим, що Анкара становить загрозу для нацбезпеки і рішення приймалося "незалежно від переговорів з торгівлі".

У МЗС Туреччини пообіцяли, що нові заходи Трампа "отримають гідну відповідь". 15 серпня Анкара ввела відповідні мита на легкові автомобілі (до 120%), алкоголь (140%) і листовий тютюн (до 60%) з США.

На тлі мит 13 серпня курс турецької ліри у відношенні до долара впав до історичного мінімуму (6,9 ліри за $ 1), а агентства Moody's Investors Service і S & P знизили рейтинг довгострокових емітентів уряду Туреччини.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА