13:50 21.08.2018

Луценко публічно закликав прем'єр-міністра змінити команду на митниці

2 хв читати
Луценко публічно закликав прем'єр-міністра змінити команду на митниці

Генеральний прокурор України Юрій Луценко публічно закликав прем'єр-міністра Володимира Гройсмана змінити команду на митниці, відновити юридичну особу - Державну митну службу й через конкурс призначити її керівника.

"Я його (прем'єр-міністра - ІФ) непублічно закликав до зміни команди на митниці. Тепер я роблю у вас це публічно. Я вважаю, що в країні, в якій три роки немає керівника митної служби, не може бути порядку на митницях. Я вважаю, що якщо зараз призначили чергового виконувача обов’язків, то це нічого не вирішує. Тому що того самого дня, коли його призначили, на його митниці виявили мільйони "контрабасу", - сказав він в інтерв'ю виданню "Українська правда".

На думку генпрокурора, митниця залишається одним із трьох головних джерел для корупції поруч із видачею дозволів на користування надрами та управлінням державними підприємствами.

"З моєї точки зору, уряд зараз має відновити юридичну особу Державну митну службу, друге - оголосити конкурс, призначити людину, яка має публічну довіру. Далі треба так спрацювати, як спрацювала Національна поліція, тобто набрати нову митну службу", - сказав Ю.Луценко.

При цьому він уточнив, що йдеться принаймні про призначення нових керівників постів, яких слід, на його думку, призначати за допомогою конкурсів і оцінювання громадськості.

"Четверте - відновити аналітичні центри, які просто зникли, і п'яте - виконати серйозну роботу з відомими всім контрабандистськими "сім'ями", - додав генпрокурор.

Генеральний прокурор також наголосив, що має персональні претензії до в. о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослава Продана.

"Так, у мене є претензії до Продана. Поки що я озвучую претензії до безлічі випадків щодо контрабанди, які допустили його підлеглі. Але зараз я працюю у справі, в якій у мене є претензії до нього персональні. В той момент, коли я здобуду достатню кількість доказів, зроблю процесуальне рішення", - сказав він в інтерв'ю виданню "Українська правда".

Як повідомлялося, на початку липня Кабінет Міністрів призначив в. о. заступника голови ДФС із митного напряму Віктора Кривицького, який раніше очолював Волинську митницю ДФС.

Раніше Ю.Луценко заявляв про наявність грубих порушень у діях М.Продана на посаді в. о. глави ДФС, уточнивши, що відповідне розслідування проводиться з початку лютого цього року. Водночас в. о. глави ДФС заявляв про свою готовність відповісти на запитання правоохоронців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА