14:47 21.08.2018

Україна та США готують угоду щодо спрощення двостороннього ВТС - посол Чалий

1 хв читати
Україна та США готують угоду щодо спрощення двостороннього ВТС - посол Чалий

 У Вашингтоні пов'язують розвиток військово-технічного співробітництва із Києвом насамперед із лібералізацією системи ВТС України, заявив посол України в США Валерій Чалий.

Оцінюючи наповнення та потенціал українсько-американського ВТС у нових умовах на прес-конференції в Києві у вівторок, український дипломат сказав, що на сьогодні американська сторона зацікавлена в переведенні двостороннього ВТС у формат прямих продажів американської оборонної продукції українським військовим замовникам. "Є бажання прямих поставок (ОВТ - ІФ). Ми готуємо угоду з Пентагоном щодо спрощення ВТС", - повідомив він.

За словами В.Чалого, адаптація української нормативно-правової бази у сфері ВТС із США до формату "Foreign direct sales" дасть змогу суттєво активізувати двостороннє співробітництво.

При цьому український дипломат особливо виділив в активі двостороннього ВТС нового періоду закупівлю українськими силовими структурами американського легкого стрілецького озброєння і, зокрема, снайперських систем у рамках контракту обсягом $41 млн.

За словами В.Чалого, ця збройова угода стала однією з найбільших за історію двостороннього ВТС із США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА