19:12 21.08.2018

Глава МЗС ФРН заявив про необхідність створити Європейський валютний фонд

2 хв читати
Глава МЗС ФРН заявив про необхідність створити Європейський валютний фонд

Європі необхідно посилити свою автономію від США, заявив глава МЗС Німеччини Гайко Маас в інтерв'ю газеті Handelsblatt.

Таку думку міністр висловив у розмові про ситуацію з Іраном. Він нагадав, що європейці чітко пояснили США, що вважають вихід з ядерної угоди з Іраном помилкою, але не дивлячись на це Вашингтон вирішив повернути санкції проти Тегерана.

"Стратегічно важливо, що ми говорили Вашингтону: ми хочемо працювати разом. Але ми не допустимо, щоб ви діяли над нашими головами нам не на користь", - пояснив Маас важливість захисту європейських компаній від санкцій.

У зв'язку з цим "необхідно посилити автономність Європи", створюючи платіжні канали, незалежні від США. Це і Європейський валютний фонд і незалежна Swift-система, пояснив глава МЗС. "Чинна угода краще вибухонебезпечної кризи, яка загрожує Близькому Сходу", - додав Маас.

За словами міністра, Європа намагається "зайняти ті позиції, які залишають" Штати. "Звичайно, нам не вдасться закрити всі прогалини. Але разом ми можемо згладити найсерйозніші наслідки від мислення, яке вважає успіх в кількості зекономлених доларів", - вважає дипломат. За його словами, тому Європа збільшила фінансування агентства ООН для допомоги палестинським біженцям.

Євросоюз оголосив про наміри захищати компанії з Європи, які працюють з Іраном, ще в травні. "Поки іранці поважають свої зобов'язання, ЄС, звичайно, буде дотримуватися угоди, одним з архітекторів якого він був", - сказав з цього приводу президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. 7 серпня Брюссель активував "блокуючу регуляцію", яка забороняє європейським компаніям і фізичним особам дотримуватися екстериторіальних американських санкцій проти Ірану і дотримуватися рішень іноземних судів, прийнятих на їх основі.

Ще до приведення в дію блокуючого механізму французька Total оголосила про вихід з іранського проекту з розробки родовища Південний Парс.

Договір про ядерне нерозповсюдження з Іраном (СВПД) був підписаний в 2015 році США, Британією, Францією, Росією, Китаєм і Німеччиною. США вийшли з угоди 8 травня, так як адміністрація американського президента Дональда Трампа вважає, що Іран не дотримується умов угоди.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА