16:14 22.08.2018

Кабмін затвердив міжурядову угоду з Кувейтом про співпрацю у військовій та інших сферах

1 хв читати
Кабмін затвердив міжурядову угоду з Кувейтом про співпрацю у військовій та інших сферах

Уряд України затвердив міжурядову угоду з Кувейтом про співробітництво у військовій та інших сферах.

Проект відповідної постанови Кабінет Міністрів схвалив на засіданні в середу за процедурою без обговорення.

Україна та Кувейт підписали міжурядову угоду про співробітництво у військовій та інших сферах у березні 2018 року в м. Ель-Кувейті (Кувейт).

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, закріплені документом основні напрями співпраці включають, зокрема, розвиток ВТС і співпраці у сфері оборонної промисловості та логістики; обмін інформацією з військових і оборонних питань; оборонну науково-технологічну співпрацю; сприяння співпраці між збройними силами держав.

Наповнення двостороннього ВТС визначає, зокрема, можливість закупівлі озброєнь і військової продукції у рамках спільних проектів і спільного виробництва; постачання ОВТ і продукції військового призначення; обслуговування, ремонт і модернізацію ОВТ; продаж ліцензій на виробництво ОВТ і надання технічної підтримки такому виробництву; спільні дослідження і розробки у військово-технічній сфері та обмін їхніми результатами.

У новій геополітичній ситуації Кувейт разом із Саудівською Аравією, ОАЕ та Катаром розглядається серед найбільш перспективних партнерів України у сфері ВТС у Близькосхідному регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА