12:48 23.08.2018

США можуть виділити Україні $78 млн додаткової технічної допомоги - МЕРТ

1 хв читати
США можуть виділити Україні $78 млн додаткової технічної допомоги - МЕРТ

Сполучені Штати мають намір надати Україні $78 млн додаткової міжнародної технічної допомоги, повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

"Кабінет Міністрів 22 серпня ухвалив рішення про підписання додаткових угод до угоди щодо виконання завдання у сфері розвитку між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки від 17 вересня 2014 року про підвищення прозорості врядування та стійкого економічного розвитку. Відповідні розпорядження підготовило Мінекономрозвитку у зв’язку з намірами уряду США надати додаткові коштів для реалізації передбачених відповідною угодою цілей", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, уряд США має намір виділити $54,4 млн додаткової міжнародної технічної допомоги на забезпечення доступності інвестиційної діяльності середнього класу в Україні, посилення потенціалу приватного сектора економіки, підвищення енергоефективності та енергетичної безпеки, зазначає міністерство.

"Отже, загальний обсяг технічної допомоги, спрямованої на зазначені цілі в рамках угоди, з урахуванням додаткових коштів перевищить $139 млн", - підсумовує МЕРТ.

Згідно з повідомленням, підписання додаткових угод передбачає також надання $23,6 млн на реформування управління. Зокрема, йдеться про приведення українського законодавства до європейських стандартів, удосконалення функцій громадського нагляду, а також підвищення рівня підзвітності уряду. Для цих цілей загальний обсяг техдопомоги з урахуванням додаткових коштів має становити $62 млн, зазначається в прес-релізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА