13:36 23.08.2018

У Дніпрі створять індустріальний парк Innovation Forpost вартістю 2,7 млрд грн

2 хв читати
У Дніпрі створять індустріальний парк Innovation Forpost вартістю 2,7 млрд грн

У Дніпрі створять індустріальний парк Innovation Forpost площею 61,4 га та вартістю інвестицій 2,7 млрд грн, повідомило Агентство розвитку Дніпра.

"У липні 2018 року завершено всі процедури оформлення індустріального парку Innovation Forpost. Загалом в індустріальний парк протягом п'яти років буде залучено 2,7 млрд грн інвестицій. 9,93% від цієї суми планується залучити з міського бюджету, 9,45% - з державного, решта фінансування - за рахунок коштів інвесторів і керуючої компанії", - повідомив директор Агентства розвитку Дніпра Володимир Панченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За даними заступника мера Дніпра Яніки Мерило, Innovation Forpost розташовуватиметься за 4 км від центру міста на колишній території заводу "Інтерпайп". Проект парку охоплює офіси та R&D центри, виставковий комплекс з інноваційним музеєм науки, тестову площадку HypeUA, бізнес-інкубатори, навчальні кампуси, апартаменти з дитсадком, готель і зелені зони.

За словами В.Панченка, проектування дорожньо-транспортної та інженерної мереж розпочнеться в жовтні 2018 року. Будівництво планується почати весною 2019 року, а до кінця року буде введено в експлуатацію перші об'єкти парку.

"Першими об'єктами індустріального парку стануть фронт-офіс індустріального парку, виставковий центр "Промислове ЕКСПО", офіси та центр прототипування в складі бізнес-інкубатора, благоустрій частини території", - зазначив директор Агентства розвитку Дніпра.

За його словами, агентство готує окремі інвестиційні проекти, за кожним із яких проводиться кастинг серед інвесторів.

"У нас уже є запити на чотири майданчики проекту у виробничій зоні. Компанії приходять з інноваційної сфери. Наприклад, уже сьогодні одна компанія планує виробляти продукцію, друкуючи вироби на 3D-принтерах. Є також інвестори, зацікавлені в будівництві експоцентру на 12 тис. кв . м. Привабливим проектом також є торговельно-сервісна зона", - розповів В.Панченко.

Він зазначив, що проект Innovation Forpost передбачає як будівництво нових будівель (виробничих та офісних корпусів, комплексів обслуговування), так і реконструкцію наявних. Наприклад, ливарний цех планують реконструювати під виставковий арт-простір.

За прогнозами агентства, парк надасть 5 тис. робочих місць.

"Для нас цей майданчик - один із десяти, які ми плануємо запустити в Дніпрі. Інвестори є з українським корінням та іноземні. Це неправда, що вкладатися не хочуть, просто потрібно забезпечити відповідні умови", - зазначив В.Панченко.

Він додав, що крім бюджетних коштів і приватних інвесторів, до фінансування проекту можуть залучатися гранти. Зокрема, Агентство розвитку Дніпра цього року виграло два європейських гранти на 22 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА