14:00 23.08.2018

ДФС протягом місяця оприлюднить прізвища контрабандистів лісоматеріалів - Гройсман

2 хв читати
ДФС протягом місяця оприлюднить прізвища контрабандистів лісоматеріалів - Гройсман

Державна фіскальна служба (ДФС) протягом найближчого місяця оприлюднить прізвища тих, хто займався контрабандою лісоматеріалів в Україні, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Учора керівник ДФС Мирослав Продан звернувся до НАБУ з проханням розслідувати тиск, який чиниться нині (на нього - ІФ). Ми наразі розкрили і, я думаю, протягом наступного місяця оприлюднимо цікаві прізвища тих, хто займався контрабандою лісу, та багато іншої інформації", - сказав він під час брифінгу в Луцьку в четвер.

Раніше прем'єр-міністр доручив ДФС, Держаудитслужбі, Нацполіції та Держгеокадастру перевірити всі лісгоспи на предмет незаконної вирубки й експорту лісу. Звіт відомства зобов'язалися представити уряду в середині вересня.

В.Гройсман також зазначив, що дав доручення Міністерству внутрішніх справ, Державній аудиторській службі та Національній поліції сприяти розслідуванню НАБУ щодо заяви в. о. глави ДФС М.Продана.

"Я захищатиму керівництво митниці, керівництво ДФС, яке боротиметься з цією контрабандою. Ми прикрили два найсильніших клани, які управляли всіма потоками контрабанди в Україні", - сказав В.Гройсман.

Як повідомлялося, 21 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу повідомив, що співробітники ДФС і податкової міліції під процесуальним керівництвом прокурорів Генпрокуратури затримали на Одеській митниці 37 контейнерів з імпортним товаром (тканиною). "Ці контейнери належали фірмі "Мелвілл", яка входить в орбіту відомого контрабандистського угруповання Сердюка-Амінєва... Контейнери заарештовано та передано на відповідальне зберігання ТОВ "Вістсел"... Саме на цій території вночі контейнери викрали", - розповів Ю.Луценко.

22 серпня в. о. глави ДФС М.Продан відсторонив від посади начальника Одеської митниці Олександра Власова на період службового розслідування крадіжки 37 контейнерів із тканиною та іншими товарами. Він підтвердив, що під час розслідування співробітники ДФС встановили причетність до крадіжки контейнерів групи Амінєва-Сердюка. "До речі, останній досі працює в Генеральній прокуратурі... До останнього часу цей співробітник працює, більше того - в підрозділі, що здійснює нагляд за роботою митниці", - уточнив М.Продан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА