18:49 23.08.2018

"Укрзалізниця" має намір побудувати контейнерні термінали в Ковелі та Чопі

2 хв читати
"Укрзалізниця" має намір побудувати контейнерні термінали в Ковелі та Чопі

 "Укрзалізниця" має намір побудувати контейнерні термінали на станціях "Ковель" (Волинська обл.) і "Чоп" (Закарпатська обл.), повідомила прес-служба підприємства.

"Наразі "Укрзалізниця" розпочала пошук партнерів для будівництва контейнерного термінала на станції "Ковель", - йдеться в повідомленні.

На думку в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, Ковель - ключова точка на залізничній карті, модернізація інфраструктури якої дасть змогу створити новий транзитний коридор, що стане конкурентом переходу Брест-Малашевичі (Польща-Білорусь на Росію).

Він також зазначив, що перспективним є створення термінальних комплексів на станції "Чоп", де оброблятимуть вантажі, що прямують до Центральної та Північної Європи і назад.

"Ми розглядаємо декілька механізмів взаємодії з потенційними партнерами. Зокрема, це створення спільного підприємства, в якому "Укрзалізниця" стане учасником за рахунок внесення земельної ділянки або довгострокової концесії земельної ділянки під будівництво терміналу", - наведено в повідомленні слова керівника "Укрзалізниці".

За його словами, в 2020 році "Укрзалізниця" планує завершити електрифікацію ділянки Ковель-Ізов (94 км).

"Наразі вже виконано техніко-економічне обґрунтування проекту електрифікації та є позитивний експертний висновок. Найближчим часом "Укрзалізниця" розробить проект електрифікації та надасть його на розгляд і затвердження уряду", - йдеться в повідомленні.

Електрифікація вищезгаданої ділянки, за словами Є.Кравцова, окрім зменшення експлуатаційних витрат, сприятиме скороченню термінів доставки вантажів, збільшенню маси вантажних поїздів і спрощенню технології організації залізничного руху.

Він також зазначив, що після завершення електрифікації цієї ділянки постане потреба в придбанні нових вантажних електропоїздів змінного струму, а тому "Укрзалізниця" вже нині вивчає ринок виробників такого рухомого складу і планує придбати його наступного року з обов'язковою умовою локалізації відповідного виробництва в Україні.

В "Укрзалізниці" наголосили, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав ініціативу з будівництва контейнерного термінала на станції "Ковель" та електрифікації ділянки Ковель-Ізов.

Як повідомлялося, в найближчих планах "Укрзалізниці" чотири проекти з електрифікації: Долинська-Миколаїв (148 км), Миколаїв-Колосівка (105 км), Ковель-Ізов-Держкордон (94 км) і Держкордон-Овруч-Коростень-Житомир-Бердичів (215 км).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА