08:40 25.08.2018

Україна здійснила приватне розміщення нот-2019 на $ 725 млн

2 хв читати
Україна здійснила приватне розміщення нот-2019 на $ 725 млн

Україна вийшла на міжнародний ринок капіталу з приватним розміщенням облігацій зовнішніх державних позик, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Міністерство фінансів України здійснило приватне розміщення короткострокових облігацій зовнішніх державних позик з терміном погашення в 2019 році на $ 725млн. США", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що облігації були розміщені серед провідних міжнародних інвесторів, які надали фінансову підтримку Україні в умовах нестабільності міжнародного ринку капіталу для країн, які розвиваються.

"Ця операція дозволяє Україні задовольнити свої короткострокові потреби в валютній ліквідності, а також отримати переваги від гнучких умов залучення коштів", - відзначили в Мінфіні.

Як зазначається, міністерство фінансів продовжить реалізовувати затверджену стратегію управління державним боргом і планує в повному обсязі виконати план державних зовнішніх запозичень шляхом залучення коштів, як від комерційних, так і від офіційних кредиторів.

"Міністерство фінансів буде продовжувати активно відслідковувати ринкові умови і виконувати внутрішні плани запозичень", - підкреслили у відомстві.

Як повідомлялося, Мінфін України провів приватне розміщення нот на $ 725 млн з нульовою ставкою купона.

Папери з терміном обігу до 2019 року пройшли лістинг на Віденській фондовій біржі. Залучені кошти будуть використані на потреби бюджету.

Емісія паперів може забезпечити "таке необхідне проміжне фінансування" доти, поки Україна не отримає наступний транш фінансування від МВФ, поряд з іншим випуском облігацій (ймовірно, у вересні або жовтні), зазначив стратег з ринків Bluebay Asset Management Тім Еш, слова якого наводить Bloomberg.

Україна сподівається отримати від МВФ близько $ 17 млрд в рамках реалізованої з 2015 року 4-річної програми розширеного фінансування EFF. Київ до теперішнього часу отримав чотири транші фінансування загальним обсягом $ 8,7 млрд. Виділення чергового траншу, яке спочатку було заплановано ще на травень-червень 2017 року, відкладено, оскільки Україна поки не змогла виконати низку умов програми.

Місія МВФ 6-19 вересня відвідає Київ, де обговорить з українською владою питання економічної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА