15:40 27.08.2018

У Кам'янці-Подільському стартував проект із дегазації звалища з виробленням електроенергії

2 хв читати
У Кам'янці-Подільському стартував проект із дегазації звалища з виробленням електроенергії

 У понеділок у Кам'янці-Подільському (Хмельницька обл.) відбувся запуск першого етапу технологічної лінії з дегазації полігона твердих побутових відходів із виробленням електроенергії.

У прес-службі Кам'янець-Подільської міськради зазначили, що першим кроком у реалізації проекту від Міжнародного центру газових технологій та Інституту газу НАН України стало комплексне дослідження звалища, облаштування дослідних свердловин: "І в результаті - отримання інформації про те, що кам'янець-подільський полігон має достатню кількість газу - можна отримувати до 2,5 млн куб. м на рік".

В інформації зазначається, що наразі визначено три черги проекту, що фінансується за рахунок проекту USAD "Муніципальна енергетична реформа в Україні".

Перша черга (2017-2018 роки) передбачає дегазацію полігона з виробленням електроенергії. "Розроблено відповідний проект, який дасть змогу зменшити викиди шкідливих речовин у повітря і виробляти близько 4 млн кВт-год. електроенергії щорічно. Вартість етапу - понад 25 млн грн без жодної копійки з міського бюджету", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Друга черга (2018-2019 роки) - виробництво метану, вуглекислоти й тепла. Метан використовуватиметься для заміни природного газу, вуглекислота і тепло - для живлення теплиць і як засіб пожежної безпеки полігона.

Третя черга (2019-2020 роки) - ділянка сортування та первинної переробки відходів. Тобто для вторинного обігу використовуватимуться пластик, скло, папір і метал.

"Крім того, реалізація проекту не лише поліпшить екологічну ситуацію в місті й на звалищі зокрема, про важливість якої ми пам'ятаємо після львівської трагедії минулого року, а й дасть змогу відкрити нові робочі місця, знизити навантаження на полігон і продовжити термін його експлуатації", - додали в міськраді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА