18:14 27.08.2018

Приватизація ОПК в умовах воєнного часу була б безвідповідальністю - Порошенко

2 хв читати
Приватизація ОПК в умовах воєнного часу була б безвідповідальністю - Порошенко

Президент України Петро Порошенко виключає імовірність приватизації підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК) в умовах воєнного часу.

Під час відвідування ДП "НВКГ "Зоря-Машпроект" (Миколаїв) у рамках робочої поїздки до Миколаєва в понеділок, відповідаючи на запитання одного з робітників про своє ставлення до приватизації цього підприємства, глава держави визнав: "Держава - поганий власник і поганий менеджер. Управління держпідприємствами завжди було джерелом корупції".

За його словами, з урахуванням цієї обставини наразі українська влада "за участю іноземних радників" відпрацьовує плани з приватизації держпідприємств.

"Але це не стосується оборонно-промислового комплексу", - сказав П.Порошенко, пояснивши: "Було б безвідповідально, коли триває війна, приватизувати підприємства, які забезпечують обороноздатність держави".

П.Порошенко також нагадав, що на сьогодні ДП "НВКГ "Зоря-Машпроект" входить до складу держконцерну "Укроборонпром". "Законодавство України приватизацію об'єктів оборонпрому забороняє", - уточнив він, додавши: "Крапка".

ДП "НВКГ "Зоря-Машпроект" - відомий у світі розробник і виробник газотурбінного обладнання, монополіст на ринку країн колишнього СРСР у сфері розробки та виробництва газових турбін для кораблів військового флоту. Значну частку в структурі портфеля замовлень НВКГ також становить обладнання для потреб енергетики та газотранспортного сектора. Зокрема, "Зоря-Машпроект" є одним із найбільших на території колишнього СРСР виробником і постачальником устаткування для компресорних станцій магістральних газопроводів.

За даними ДП, понад 80% продукції НВКГ постачається на експорт. Серед найбільших партнерів - Індія, КНР, Польща, В'єтнам.

З квітня 2011 року за рішенням уряду України ДП "НВКГ "Зоря-Машпроект" входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА