19:38 27.08.2018

Європейські ринки зросли в понеділок на корпоративних новинах і статданих

2 хв читати
Європейські ринки зросли в понеділок на корпоративних новинах і статданих

Фондові індекси Західної Європи в понеділок продемонстрували впевнене підвищення завдяки позитивним статистичними даним із Німеччини та корпоративним новинам.

Обсяг торгів був менший ніж зазвичай, оскільки британські біржі були закриті у зв'язку з Літнім банківським вихідним.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 підвищився на кінець сесії на 0,5%, до 385,57 пункту. В лідерах зростання - сировинні й технологічні компанії, відповідні галузеві індикатори зросли на 1,4% і 1,3% відповідно.

Французький індикатор CAC 40 збільшився на 0,9%, німецький DAX зріс на 1,2%. Іспанський IBEX додав 0,7%, італійський FTSE MIB втратив 0,3%.

Статдані, опубліковані в понеділок, засвідчили посилення ділової довіри в Німеччині.

Оцінка німецькими підприємцями поточного стану економіки підвищилася в серпні до 103,8 пункту з 101,7 пункту в липні, тоді як експерти в середньому очікували лише незначного зростання, до 101,9 пункту. Показник збільшився вперше з листопада минулого року.

На початку торгів певний позитивний вплив на європейські ринки акцій надавали п'ятничні заяви голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Джерома Павелла, який підтвердив намір ЦБ дотримуватися курсу на поступове підвищення базової процентної ставки.

Крім того, він представив оптимістичну оцінку американської економіки, вказавши на високий рівень довіри споживачів і бізнесу, активне створення нових робочих місць, зростання доходів і податкового стимулювання.

Котирування акцій німецького рітейлера Metro AG підскочили на 12,3% після того, як Ceconomy AG сьогодні повідомила, що проводить переговори з інвестиційною компанією EP Investment про можливий продаж більшої частини з 10% акцій компанії, що належить їй.

Ceconomy була виділена з Metro в 2017 році, їй належать мережі магазинів електроніки Media Markt і Saturn.

Раніше EP Investment домовилася про придбання 7,3% акцій Metro в іншого акціонера, Franz Haniel & Cie, при цьому в неї є можливість придбання ще 15,2% паперів компанії.

Ціна паперів Lundin Petroleum підвищилася на 3,5% на кінець торгів, а під час сесії оновила історичний максимум. Шведська нафтовидобувна компанія, що володіє 22,2% родовища Johan Sverdrup, найбільшого з відкритих за останні 30 років у Північному морі, повідомила, що потенціал нафтовидобутку на родовищі вищий, ніж передбачалося раніше, а вартість розробки буде нижчою.

Ринкова вартість норвезької Equinor, якій належить більша частина родовища, підвищилася на 1,2%.

Котирування цінних паперів італійського банку UniCredit знизилися на 1,3%, Monte dei Paschi di Siena - на 2,1%, що уповільнило підвищення італійського фондового індексу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА