12:42 28.08.2018

Дисконтні євробонди України розміщено з прибутковістю 9,1%

1 хв читати
Дисконтні євробонди України розміщено з прибутковістю 9,1%

Прибутковість за розміщення дисконтних єврооблігацій України на $725 млн становить 9,1% річних, повідомив заступник глави Національного банку України (НБУ) Олег Чурій.

"Прибутковість наших євробондів дуже сильно змінилася останнім часом. Ми бачили останнє розміщення Міністерства фінансів, прибутковість справді дуже сильно зросла: 9,1% на півроку - це досить високе значення", - сказав він під час круглого столу в Києві, організованого "Фінансовим клубом".

Водночас О.Чурій додав, що ця прибутковість показує реальну ціну запозичень для України та інших країн, що розвиваються, за якою наразі можна залучити кошти на зовнішньому борговому ринку.

Як повідомлялося, Україна минулого тижня вийшла на міжнародний ринок капіталу з приватним розміщенням облігацій зовнішньої державної позики (ОЗДП) на $725млн. Піврічні дисконтні облігації було розміщено за ціною 95,551% номіналу.

За даними Мінфіну, облігації розміщено серед провідних міжнародних інвесторів, які надали фінансову підтримку Україні в умовах нестабільності міжнародного ринку капіталу для країн, що розвиваються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА