13:36 28.08.2018

Київ просить Кабмін виплатити "Київенерго" 729 млн грн субвенції для вирішення конфлікту з "Нафтогазом"

2 хв читати
Київ просить Кабмін виплатити "Київенерго" 729 млн грн субвенції для вирішення конфлікту з "Нафтогазом"

Київська міськдержадміністрація (КМДА) просить Кабінет Міністрів погодити компанії "Київенерго" субвенцію розміром 729 млн грн для укладення договору про постачання газу між КП "Київтеплоенерго" та НАК "Нафтогаз України", повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв на брифінгу у вівторок.

За його словами, напрацьований спільно з НАК алгоритм про правонаступництво КП "Київтеплоенерго" боргів компанії "Київенерго" передбачає списання штрафу, а також балансування дебіторської заборгованості "Київенерго" (борг компанії за газ перед "Нафтогазом") і кредиторської заборгованості (борги споживачів перед "Київенерго"). Державна субвенція дасть змогу вирівняти кредиторську та дебіторську заборгованість "Київенерго", і КП "Київтеплоенерго" зможе укласти договір з НАК "Нафтогаз" на постачання газу, наголосив П.Пантелеєв.

"Заборгованість "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз" - близько 3,3 млрд грн. Заборгованість споживачів перед "Київенерго" - близько 2,6 млрд грн. Також є зобов'язання держави перед "Київенерго" - різниця в тарифах за минулі періоди - 729 млн грн. Погашення державних зобов'язань перед "Київенерго" дасть змогу вирішити питання балансування боргів і списання штрафних санкцій", - пояснив заступник голови КМДА.

За його словами, вирішення цього питання, яке Кабмін має розглянути на засіданні 29 серпня, дасть можливість відновити газопостачання та гаряче водопостачання в столиці, а також підготуватися до опалювального сезону.

"Якщо рішення Кабміну буде прийнято, то планова дата укладення договору з "Нафтогазом" - 15-16 вересня", - сказав П.Пантелеєв.

За словами в. о. директора КП "Київтеплоенерго" В'ячеслава Бінди, відновлення постачань газу необхідне для перевірок тепломереж перед стартом опалювального сезону.

"Київтеплоенерго" випробувало понад 90% мереж, підготовка до опалювального сезону триває нормальними темпами. Але, щоб прогріти мережі перед початком опалювального сезону, нам знадобиться близько тижня. За цей тиждень ми очікуємо ... близько 1,5-2 тис. пошкоджень. Чим раніше ми отримаємо газ, тим простіше нам буде ввійти в опалювальний сезон", - пояснив він.

Як повідомлялося, Київ мав завершити прийом теплових мереж від "Київенерго", яке використовувало їх з 2001 року. Фінальний етап передання був запланований на 1 серпня - КП "Київтеплоенерго" має прийняти ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювальний завод "Енергія".

"Нафтогаз України" не погоджувався підписувати договір із "Київтеплоенерго" у зв'язку з відмовою КМДА приймати на КП "Київтеплоенерго" борги, раніше сформовані "Київенерго" перед НАК. На думку "Нафтогазу", така позиція КМДА суперечить ст. 22 закону "Про теплопостачання".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА