12:44 29.08.2018

"Укрзалізниця" вважає претензії "Укрметалургпрому" безпідставними та заявляє про дотації окремим представникам бізнесу на 5 млрд грн щорічно

2 хв читати
"Укрзалізниця" вважає претензії "Укрметалургпрому" безпідставними та заявляє про дотації окремим представникам бізнесу на 5 млрд грн щорічно

"Укрзалізниця" вважає перевезення залізної руди нерентабельними, заявляє про вимушене дотування приватного бізнесу не менше ніж на 5 млрд грн на рік і називає обвинувачення "Укрметалургпрому" на адресу залізничників абсолютно безпідставними.

У повідомленні на сайті "Укрзалізниці" зазначається, що 35% експортних перевезень залізничним транспортом становить залізна руда, яка має негативний показник рентабельності та покривається за рахунок інших видів перевезень, зокрема внутрішніх і транзитних.

"Отже, "Укрзалізниця" багато років у сьогоднішніх цінах не менше ніж на 5 млрд грн щорічно фактично дотує перевезення окремих представників приватного бізнесу", - наводять у повідомленні слова директора з економіки та фінансів ПАТ "Укрзалізниця" Андрія Рязанцева.

За даними компанії, в 2018 році "Укрзалізниця" збільшила перевезення основних номенклатур металургійної продукції на 1,5-14,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

"Обвинувачення "Укрметалургпрома" на адресу "Укрзалізниці" є абсолютно безпідставними, адже, як свідчить статистика, "Укрзалізниця" нарощує перевезення продукції ГМК. Я вважаю, що таке "вкидання" в ЗМІ негативної інформації про діяльність "Укрзалізниці" з боку металургів пов'язане, насамперед, зі спробами компанії уніфікувати та привести тарифи на перевезення вантажів до економічно обґрунтованих", - зазначив А.Рязанцев.

Він також наголосив, що державне регулювання цін "Укрзалізниці" призводить до того, що компанія за свої послуги отримує недостатньо коштів для відновлення своїх основних фондів - локомотивів та інфраструктури.

"Дотації для окремих підприємств і галузей за рахунок проїдання УЗ своїх основних засобів мають припинитися. В іншому разі країна справді може отримати транспортний колапс, але не з вини "Укрзалізниці", - наголосив А.Рязанцев.

За його словами, встановлення економічно обґрунтованого тарифу на середньострокову перспективу в 3-5 років з індексними параметрами його зміни протягом цього часу - об'єктивна необхідність, без якої галузь не зможе працювати.

Як повідомлялося, в об'єднанні "Укрметалургпром" оцінюють ситуацію, що склалася з вантажними перевезеннями залізницею, як критичну через неможливість компаніям відвантажити вироблену продукцію або доправити сировину для подальшої роботи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА