13:24 29.08.2018

Кабмін затвердив граничний розмір окладу членів наглядової ради ПриватБанку

2 хв читати
Кабмін затвердив граничний розмір окладу членів наглядової ради ПриватБанку

Кабінет Міністрів України затвердив максимальний розмір оплати послуг членів наглядової ради ПриватБанку на рівні 8 млн 669,360 тис. грн на рік.

Відповідне рішення передбачено змінами до "Порядку визначення умов оплати послуг та компенсації витрат членів наглядових рад державних унітарних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50% акцій (часток, паїв) належать державі", які затверджені під час засідання уряду в середу.

Документ, зокрема, постановляє: "До 30 квітня 2019 року максимально допустимий розмір базової річної винагороди оплати послуг члена наглядової ради банку, виведеного з ринку за участю держави як неплатоспроможного, встановлюється в розмірі, збільшеному не більш як на 37% від максимально допустимого розміру базової річної винагороди оплати послуг члена наглядової ради підприємства, товариства/банку з чистим річним доходом від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), за даними останньої річної фінансової звітності, або із загальним доходом більше ніж 31 млрд 640,001 млн грн".

Згідно з документом, нині граничний базовий рівень річного окладу товариств із відповідним оборотом встановлений на рівні 6,328 млн грн.

Мінфін у пояснювальній записці до документа нагадує, що склад наглядової ради ПриватБанку сформований 20 грудня 2016 року за підтримки незалежної рекрутингової компанії зі світовим рівнем і міжнародних партнерів. До складу наглядової ради увійшли банкіри і професіонали у сфері фінансів світового рівня. При цьому угоди з членами наглядової ради про встановлення розміру оплати їхніх послуг були укладені до ухвалення зазначеного порядку.

"Враховуючи це, а також для уникнення репутаційних ризиків, доцільно внести зміни до порядку, передбачивши окремий показник максимального розміру оплати послуг членів наглядової ради банку, виведеного з ринку як неплатоспроможного", - йдеться в пояснювальній записці.

Як повідомлялося, 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією Національного банку України та акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Протягом кількох днів було сформовано наглядову раду фінустанови, до якої увійшли : керуючий директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, керуючий директор Apollo Global Management Андреа Монета, член ради директорів ЄБРР від України та екс-заступник міністра фінансів Артем Шевальов, запропонований Світовим банком фінансист Стівен Сіліг, інвестбанкір і уповноважений з перспективних проектів НАК "Нафтогаз України" Сергій Олексієнко, представник Міжнародного валютного фонду Енгін Акчакоча та Оксана Маркарова, яка обіймає нині посаду в. о. міністр фінансів.

Під час першого засідання 17 січня 2017 року наглядова рада банку обрала своїм головою Е.Акчакочу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА