13:48 30.08.2018

Депутати від "Нашого краю" закликають АМКУ і Кабмін перевірити можливу змову мобільних операторів

2 хв читати
Депутати від "Нашого краю" закликають АМКУ і Кабмін перевірити можливу змову мобільних операторів

У партії "Наш край" закликають Антимонопольний комітет України (АМКУ) і Кабінет Міністрів перевірити можливу змову мобільних операторів, через яку плата за зв'язок знімається 13 разів за 12 місяців.

"Без будь-яких попереджень мобільні оператори перейшли на новий формат надання послуг – замість календарного місяця послуга нараховується на 28 діб. Отже, абонплату за 12 місяців передплаченого зв’язку буде знято 13 разів за рік. Впадає в око те, що мобільні оператори запровадили нові умови практично одночасно. Тобто є ознаки домовленостей між операторами, що потрібно перевірити", - зазначено у зверненні народного депутата від цієї партії Сергія Шахова, повідомляє прес-служба "Нашого краю".

Депутат закликав владу негайно розслідувати можливу змову мобільних операторів: "Щоб перевірити можливу картельну змову мобільних операторів, через яку різко подорожчав мобільний зв’язок, депутати від нашої партії вже спрямували відповідне звернення до Антимонопольного комітету України та Кабміну".

Паралельно, зазначив С.Шахов, влада анонсувала двоетапне подорожчання фіксованого зв'язку до 27%, що теж ударить по кишенях українців.

"З 1 листопада цього року абонплата за телефон зросте з 43,85 до 51,3 грн, а з 1 січня наступного року - до 55,92 грн. Для багатьох українців, особливо похилого віку, фіксована телефонія – єдиний засіб зв’язку з близькими та можливість отримати інформацію від органів місцевої влади, служб соцзахисту, екстрених служб", - зазначив він.

На думку депутата, влада втратила контроль над вартістю надання послуг зв'язку монополістами й повинна негайно його відновити.

Протягом кількох місяців нинішнього року мобільні оператори "Київстар", Vodafon, lifecell перейшли на новий формат надання послуг: Vodafon перевів тарифну лінійку SuperNet і Unlim 3G на чотиритижневий формат; "Київстар" усіх абонентів передплаченого зв’язку перевів на новий 28-денний формат; у lifecell п’ять тарифних пакетів переведено 22 серпня, ще три буде переформатовано 5 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА