17:17 30.08.2018

Продаж об'єкта малої приватизації АТ "Укрпапірпром" не відбувся

2 хв читати

Перший аукціон із продажу лота малої приватизації - держпакета акцій АТ "Укрпапірпром" (Київ) у розмірі 99,9% акцій зі стартовою ціною 12,4 млн грн не відбувся, повідомляється в системі "ProZorro.Продажі".

Аукціон мав відбутися 30 серпня, заявки приймали до 29 серпня. Проте 29 серпня система автоматично не змогла провести аукціон із продажу цієї компанії зі зниженням стартової ціни держпакета вдвічі - до 6,2 млн грн.

Пропозиції приймають до 27 вересня, аукціон намічено на 28 вересня.

Як повідомлялося, згідно з правилами "малої" приватизації, якщо на аукціон ніхто не прийшов, система автоматично оголошує повторний аукціон з удвічі меншою стартовою ціною.

"Укрпапірпром" було створено в 1996 році як державну холдингову компанію (ДАХК). До її статутного капіталу було передано пакети акцій восьми великих підприємств целюлозно-паперової галузі від 18,5% до 30% їхніх статутних капіталів.

Потім холдинг за рішенням уряду було реформовано, а пакети шести комбінатів ФДМ продав. Водночас Дніпропетровську паперову фабрику, 30% акцій якої залишалося у "Укрпапіпрому", було визнано банкрутом і ліквідовано. Також було ліквідовано ПАТ "Понінківський КПК".

Після цього в 2015 році ДАХК "Укрпапіпром" наказом ФДМ перейменували в ПАТ, а у квітні 2017 року рішенням зборів акціонерів у приватне АТ.

Наразі основним видом діяльності компанії є здача в оренду та в експлуатацію власного нерухомого майна. За даними компанії на початок 2018 року, структуру основних засобів становить значна частина 12-поверхової будівлі 1313,9 кв. м, підвал - 18 кв. м, офісне обладнання та пристрої.

Чистий дохід АТ у 2017 році становить 1,51 млн грн, чистий збиток - 0,51 млн грн.

Статутний капітал АТ - 12,4 млн грн, номінал акції -0,25 грн.

Як повідомлялося з посиланням на главу ФДМ Віталія Трубарова, Фонд виставив на продаж 210 об'єктів малої приватизації сумарною стартовою вартістю понад 113 млн грн. При цьому на вересень заплановано майже 200 аукціонів із продажу об'єктів малої приватизації.

Мала приватизація передбачає продаж об'єктів державної або комунальної власності, вартість яких не перевищує 250 млн грн.

ФДМ уже на 100% завершив внесення до бази "ProZorro.Продажі" 716 об'єктів малої приватизації, запланованих на 2018 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА