13:43 31.08.2018

Южаніна має намір запропонувати внесення законопроекту про ПнВК до порядку денного ВР у вересні

2 хв читати
Южаніна має намір запропонувати внесення законопроекту про ПнВК до порядку денного ВР у вересні

Голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна має намір запропонувати внести законопроект про податок на виведений капітал (ПнВК) №8557 до порядку денного Верховної Ради у вересні.

"У вересні потрібно виносити законопроект про податок на виведений капітал на голосування в першому читанні, відразу після переговорів із Міжнародним валютним фондом (МВФ)", - сказала вона під час круглого столу "Компенсатори для введення ПнВК".

При цьому вона уточнила, що 10 вересня в комітеті заплановано зустріч із представниками фонду, де обговорюватиметься це питання.

"Я отримала пропозицію зустрітися в комітеті з представниками МВФ 10 вересня щодо ПнВК, до цього часу вони проведуть ширшу дискусію з Мінфіном", - зазначила Н.Южаніна.

Голова парламентського комітету також оприлюднила проміжну оцінку очікуваних бюджетних втрат від заміни податку на прибуток податком на виведений капітал, яку розрахувала робоча група при Міністерстві фінансів, - 45 млрд грн.

"Оцінки бюджетних втрат від введення ПнВК від 38 млрд грн до 45 млрд грн є проміжним розрахунком, остаточної цифри поки що немає. Ще тривають переговори про те, який ефект детінізації враховувати. Попередній розрахунок враховував близько 15 млрд грн від детінізації, нинішній - тільки 5 млрд грн. Крім цього, нинішні показники надходжень від податку на прибуток враховують, зокрема, й авансові платежі підприємств за ним, тоді як ПнВК такого механізму не передбачає", - прокоментувала агентству "Інтерфакс-Україна" член робочої групи при Мінфіні Тетяна Шевцова.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект 8557 про податок на виведений капітал 5 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА