17:12 31.08.2018

Британський суд 4-5 вересня проведе слухання щодо скасування арешту активів "Газпрому" за позовом "Нафтогазу"

1 хв читати

Британський суд 4-5 вересня проведе слухання з питання скасування арешту активів "Газпрому" за позовом НАК "Нафтогаз України", яка намагається стягнути з російської компанії $2,6 млрд до розгляду апеляції "Газпрому" на рішення суду про виплату цієї суми українській стороні, повідомив заступник начальника управління юридичного департаменту "Газпрому" Юрій Іванов на телефонній конференції для інвесторів.

Активність "Нафтогазу" у Великій Британії найбільше шкодить планам "Газпрому" щодо залучення фінансування на міжнародному фінансовому ринку. З огляду на ризик арешту залучених коштів було скасовано розміщення єврооблігацій "Газпрому" у фунтах стерлінгів у червні.

Начальник фінансово-економічного департаменту "Газпрому" Олександр Іванников повідомив: "Ми вбачаємо деяке збільшення ризиків на money market, пов'язаних із трансфером грошових коштів на території Великої Британії. Ми взяли паузу щодо якихось інструментів, щоб обговорити це питання з юристами, щоб повністю виключити будь-які ризики щодо наших коштів, які могли б бути заарештовані на території Великої Британії".

О.Іванников зазначив, що концерн не змінює своїх планів щодо запозичень на цей рік (вони становлять 417 млрд рублів). Зокрема, він сказав, що лише 30 серпня концерн завершив певну "двосторонню угоду", не навівши подробиць про неї.

Ю.Іванов зазначив також, що до голландського суду "Нафтогаз" так і не подав документів щодо арешту активів "Газпрому", але втретє просив надати йому відстрочення на надання таких документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА