12:15 03.09.2018

Гройсман не знає про конфлікти Генпрокуратури і керівництва митниці

2 хв читати
Гройсман не знає про конфлікти Генпрокуратури і керівництва митниці

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що йому не відомо про жодні конфлікти Генеральної прокуратури з керівництвом митниці.

"Про будь-які конфлікти мені не відомо", - заявив прем'єр під час робочої поїздки до Київської області у понеділок, відповідаючи на запитання журналістів про нібито конфлікті Генпрокуратури і керівництва митниці.

Водночас В.Гройсман наголосив, що розраховує на співпрацю, спільну роботу і взаємний контроль всіх правоохоронних органів у питанні боротьби з контрабандою.

"Це питання всієї правоохоронної системи, починаючи від Генпрокуратури, оскільки Генеральна прокуратура - процесуальний керівник будь-яких дій, пов'язаних із розслідуваннями злочинів", - додав він.

Як повідомлялося, 21 серпня генеральний прокурор України Ю.Луценко заявив про крадіжку 37 контейнерів із території ТОВ "Вістсел", куди вони були передані на відповідальне зберігання. При цьому генпрокурор поклав відповідальність за ці злочинні дії на посадових осіб митниці, посилаючись на те, що вантажні машини, що вивозили крадений товар, заїжджали через центральні ворота Одеської митниці. Він також додав, що незабаром під час з'ясування місцезнаходження цих контейнерів правоохоронці виявили 100 тис. тонн необлікованої тканини, яка зберігалася на 315 складах у Харківській і Одеській області.

В Водночас 22 серпня в.о. глави ДФС Мирослав Продан відсторонив главу Одеської митниці Олександра Власова на період службового розслідування розкрадання зазначених контейнерів з тканиною та іншими товарами, уточнивши при цьому, що розслідування розкрадання і арешт зазначеного товару здійснювали виключно співробітники ДФС. Він також заявив, що має підстави стверджувати про причетність до цього злочину співробітників Генпрокуратури і звернувся з відповідною заявою до НАБУ.

Того ж дня прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган заявила, що Сергій Сердюк, який фігурує в контрабандистським угрупованням не є працівником Генеральної прокуратури України. "С. Сердюк не є працівником ГПУ. Наказ генпрокурора Ю.Луценка про скорочення посади С. Сердюка і виведення його за штат", - повідомила Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу і оприлюднила на своїй сторінці сканкопію відповідного наказу.

23 серпня В.Гройсман повідомив, що Державна фіскальна служба (ДФС) протягом найближчого місяця оприлюднює прізвища тих, хто займався контрабандою лісоматеріалів в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА