20:27 03.09.2018

Ford має намір відмовитися від виробництва трьох моделей

2 хв читати
Ford має намір відмовитися від виробництва трьох моделей

Американський автоконцерн Ford готується до масштабного скорочення персоналу і припинення виробництва декількох моделей, популярних в Європі, включаючи Mondeo, пише газета The Times, називаючи це "відчайдушною спробою відродити проблемний бізнес" на європейському континенті.

Компанія може скоротити до 24 тис. людей, що складає 12% загального числа співробітників Ford, пише Times, посилаючись на аналітиків Morgan Stanley. Щодо планів Ford провести реструктуризацію європейського бізнесу було відомо. У липні виконавчий директор компанії Джим Хакетт говорив, що вона обійдеться в $ 11 млрд.

В останні роки компанія почала поступатися своїм головним конкурентам в США General Motors і Fiat Chrysler через відставання європейського підрозділу. Ford втратив $ 73 млн в Європі за період між квітнем і червнем цього року через подорожчання дизельного палива і "слабкою лінійкою автомобілів". Ще одну загрозу несе Brexit, через який може подорожчати поставка автомобілів і запчастин з Британії на континент.

Профспілки і політики в Лондоні і Кардіффі, за даними Times, виступали за збереження заводів Ford в Дагенемі і Брідженді (розташовані на схід від Лондона і Кардіффа відповідно). У Ford 12 тис. співробітників у Британії.

Під удар можуть потрапити також Німеччина і Іспанія, де виробляються моделі Fiesta, Mondeo, Focus і Galaxy. За словами джерел Times, компанія має намір зовсім відмовитися від виробництва Mondeo, Galaxy and S-Max на користь більш прибуткових спортивних моделей. Очікується, що виробництво Mondeo припиниться до 2020 року. 

Джерела газети повідомили, що компанія також має намір скоротити кількість дилерів в Європі. Не виключається створення спільного підприємства з одним з європейських конкурентів, наприклад, Volkswagen. У минулому році GM пішов з європейського ринку, продавши Vauxhall і Opel французькому PSA.

"Велика частина нашого прибутку припадає на малопродуктивні автомобілі і MAV (багатоцільові автомобілі). Ми зосереджені на агресивному зниженні витрат, впровадженні програм ефективності виробництва для скорочення вартості продукції і матеріалів", - наводить Times слова президента Ford в Європі Стівена Армстронга.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА