13:48 04.09.2018

"Укргазвидобування" розраховує на швидке розблокування своїх рахунків згідно з рішенням ВСУ

2 хв читати
"Укргазвидобування" розраховує на швидке розблокування своїх рахунків згідно з рішенням ВСУ

Верховний Суд України ухвалив зупинити виконання рішення Господарського суду Києва від 17 серпня, згідно з яким було відкрито виконавче провадження та накладено арешт на рахунки АТ "Укргазвидобування", що заблокувало її діяльність, повідомила прес-служба компанії в понеділок увечері.

"Незважаючи на цю постанову Верховного Суду і те, що 31 серпня юристи "Укргазвидобування" подали до Департаменту державної виконавчої служби (ДВС) Міністерства юстиції України всі необхідні документи для скасування примусового стягнення, виконавчі дії із виконання рішення Господарського суду Києва державним виконавцем не зупинено" , - зазначають в УГВ.

ДВС заблокувала рахунки "Укргазвидобування" для стягнення 261 млн грн у зв'язку з порушенням ТОВ "Карпатигаз" як оператором за договором спільної діяльності (СД) зобов'язань за договором лізингу перед ТОВ "Центр фінансового лізингу".

"При блокуванні роботи УГВ, арешт його рахунків і стягнення коштів українська судова і виконавча системи продемонстрували неабияку спритність. Сподіваюся, що тепер, коли виконання цього рішення було призупинено судом вищої інстанції, державні виконавці ДВС проявлять державницьку позицію і покажуть таку ж якісну і швидку роботу у виконанні постанови Верховного Суду та зупинять вчинення виконавчих дій у максимально короткий термін", - зазначив глава УГВ Олег Прохоренко.

Як повідомлялося, Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма ухвалив часткове рішення (partial award) у справі за позовом "Укргазвидобування" до "Карпатигаз" та його акціонера Misen Enterprises (Швеція) про розірвання договору про спільну діяльність (СД).

Суд встановив, що договір СД був порушений з боку Misen (в повному обсязі внесена частка до СД: лише $3,9 млн з $12,5 млн) і з боку "Карпатигаз", який не надав передбачені договором вимірювальні станції.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувної компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА