19:23 04.09.2018

Капіталізація Amazon уперше перевищила $ 1 трлн

2 хв читати
Капіталізація Amazon уперше перевищила $ 1 трлн

Капіталізація Amazon.com Inc. під час торгів у вівторок ненадовго перевищила $ 1 трлн вперше в історії інтернет-рітейлера. Курс акцій Amazon піднімався на 1,9%, до $ 2050,5, але потім сповільнив зростання до 1,1%.

До 4 вересня єдиною сучасною компанією в США, яка коштує більше $ 1 трлн, була Apple - ця висота підкорилася їй 2 серпня. Нині її капіталізація становить майже $ 1,1 трлн.

До позначки в $ 1 трлн поступово наближаються інші технологічні компанії США - Alphabet (холдингова компанія Google) і Microsoft.

Засновник і гендиректор Amazon Джефф Безос є найбагатшою людиною в світі, його статки, за оцінками Forbes, перевищують $ 167 млрд. Попередній рекорд належав засновнику Microsoft Біллу Гейтсу - в 1990 році він володів $ 100 млрд, що в поточних цінах означає $ 149 млрд.

Безосу залишилося підкорити ще один рекорд - у співвідношенні особистих статків і ВВП США. Відзначається, що багатство Джона Рокфеллера, першого доларового мільярдера в світі, на початку ХХ століття становило близько 2% американського ВВП. Для того, щоб зрівнятися з ним, главі Amazon треба було б мати на рахунку близько $ 350 млрд.

Безос створив Amazon у липні 1994 року і спочатку підприємець вів бізнес з гаража, а на сайті компанії продавалися тільки книги. Зараз Amazon - диверсифікована глобальна корпорація з річним виторгом більше $ 200 млрд і штатом близько 575 тис. людей.

Amazon провела IPO на біржі NASDAQ у 1997 році. Ціна розміщення склала $ 18, і з урахуванням трьох сплитів ці $ 18 за минулі роки перетворилися в майже $ 23 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА