19:49 05.09.2018

Кабмін призначив конкурс із продажу "Центренерго" на кінець листопада

2 хв читати
Кабмін призначив конкурс із продажу "Центренерго" на кінець листопада

Кабінет Міністрів України призначив проведення конкурсу з продажу державного пакета акцій енергогенерувальної компанії ПАТ "Центренерго" на кінець листопада поточного року, повідомив в.о. глави Фонду держмайна України Віталій Трубаров.

"Кабмін затвердив графік підготовки до приватизації та проведення конкурсу з продажу пакета акцій "Центренерго". Згідно з графіком, конкурс із продажу "Центренерго" відбудеться наприкінці листопада, держава зможе отримати кошти від продажу ще в грудні 2018 року", - написав він у Facebook .

За словами В.Трубарова, до проведення конкурсу Фонд має підготувати рекомендації щодо зміни стартової ціни і умов продажу пакета акцій. "Потім їх мають затвердити конкурсна комісія і Кабінет Міністрів, а в середині жовтня буде оголошено про проведення конкурсу та прийом заявок від потенційних покупців", - додав він.

У свою чергу, міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко висловив думку, що приватизація "Центренерго" допоможе знайти нового ефективного власника, а в подальшому - створить передумови для зниження ціни на електроенергію.

"Поява на "Центренерго" ефективного власника позитивно вплине на конкуренцію серед виробників електроенергії, особливо в сегменті теплової генерації. А вища внутрішня конкуренція - це більш дешева ціна на електроенергію", - написав він у Facebook.

"Центренерго" експлуатує 23 блоки (18 - пиловугільні і 5 - газомазутні) на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт. державі належить 78,3% акцій товариства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА