16:45 06.09.2018

Київ скасував тендер на будівництво метро на Виноградар

3 хв читати
Київ скасував тендер на будівництво метро на Виноградар

КП "Київський метрополітен", що є замовником у тендері на будівництво ділянки лінії метро на столичний масив Виноградар, скасувало торги.

Згідно з інформацією в системі ProZorro, торги скасовано через "неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель".

Згідно з протоколом тендерної комісії, один з учасників торгів, ПАТ "Київметробуд", не вніс вчасно кошти для надання банківської гарантії для участі в аукціоні.

Водночас КП "Київський метрополітен" відхилив пропозицію іншого учасника, компанії "Адамант", пославшись на ненадання і невідповідність деяких тендерних документів.

Як повідомлялося, ТОВ "Будівельна компанія "Адамант" подало скаргу до Антимонопольного комітету України, через що метрополітен призупинив торги.

У скарзі до АМКУ компанія стверджувала, що надала всі необхідні документи, а помилки, на які вказує замовник, - формальні (несуттєві) і не можуть бути підставою для виключення з конкурсу.

БК "Адамант" також вказала на те, що ПАТ "Київметробуд" було неправомірно допущено до акукціону.

Пропозиції на торги на будівництво метро подали три компанії, третім учасником було ПрАТ "Інтербудтонель".

ПрАТ "Інтербудтонель" (Київ) зареєстроване в 2002 році. 100% підприємства належить Володимиру Петруку, який також є власником компанії "Київбудінвест" і ПрАТ "Будівельна асоціація "Інтербудмонтаж" (серед останніх проектів компанії - Бескидський тунель).

За даними в системі розкриття інформації НКЦПФР, "Інтербудтонель" закінчив 2017 рік із чистим доходом 449,8 млн грн і чистим прибутком 19,4 млн грн.

Статутний капітал підприємства становить 175 тис. грн.

ПАТ "Київметробуд" зареєстроване в 1994 році. Власниками ПАТ зазначені Vantaris LTD (Віргінські о-ви, 22,7%), T&A Industries LTD (Домініка, 8,4%), ПрАТ "Вестінтро" та "Інтровест" (по 23,4%), а також Berezaniaholding LTD (Кіпр, 15%). Кінцевим бенефіціаром зазначений Сергій Кіяшко.

За даними компанії, її було засновано в 1949 році для будівництва Київського метрополітену та інших підземних споруд. Фахівців "Київметробуду" залучали для консультацій і спорудження водоводів ГЕС в Єгипті, автодорожніх тунелів в Афганістані, залізниці в Сирії. Серед поточних проектів компанії - друга нитка головного київського колектора, Дніпровська ГАЕС, метрополітен у Дніпрі, капремонт станції "Святошин" у київському метро.

Чистий дохід ПАТ за підсумками 2017 року становив 325,2 млн грн, чистий прибуток - 2 млн 36 тис. грн.

Статутний капітал компанії - 1 млн грн.

ТОВ "Будівельна Компанія "Адамант" (Мукачево) зареєстрована в 2010 році. За даними на сайті компанії, "Адамант" входить до складу корпорації "Укрбуд", спеціалізується на будівництві та реконструкції автодорожніх, залізничних і пішохідних мостів, доріг та інших інженерних споруд, зведенні об'єктів промислового та цивільного призначення.

За даними Держреєстру юросіб та осіб-підприємців, власниками БК "Адамант" є ТОВ "ГБК "Добробуд" (Київ), корпорація "Укртрансбуд" (Чорнобиль), ТОВ "Шляхо-будівельне управління №14" (Чернігів) і ТОВ "ЮТЕМ-Інжиніринг" (Буча). Бенефіціарами зазначені Олег Березовський, Костянтин Будьонний і Андрій Стальний.

Статутний капітал підприємства становить 57,8 тис. грн.

КП "Київський метрополітен" оголосило тендер на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метро від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар у Подільському районі вартістю 6,3 млрд грн у січні 2018 року. Дату проведення тендера багаторазово переносили. Очікувана вартість робіт на останньому аукціоні знизилася до 5,99 млрд грн.

КМДА затвердила проект будівництва цієї ділянки метро в липні-2018.

Нова ділянка лінії метрополітену складатиметься з двох станцій - "Мостицької" та "Проспекту Правди", а також ділянки вилочного відгалуження у бік станції "Виноградар". Передбачається, що будівельні роботи триватимуть 36 місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА