12:34 07.09.2018

Уряд працює над запуском приватної тяги на залізницю - Гройсман

1 хв читати
Уряд працює над запуском приватної тяги на залізницю - Гройсман

Уряд задоволений результатами дерегуляції у сфері вантажних залізничних вагонів і планує дерегуляцію у сфері тяги, щоб допустити приватну тягу до роботи на коліях "Укрзалізниці", заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Є ще одне питання - це аналогічна дерегуляція, яку ми зробили щодо вагонів, щоб зробити і щодо флоту, щоб дати можливості запустити приватну тягу на перевезення", - сказав він на годині запитань до уряду у Верховній Раді.

Прем'єр зазначив, що в результаті дерегуляції вагонів зрівняно умови використання приватних вагонів і вагонів, що належать "Укрзалізниці", тоді як раніше вартість користування вагонами "Укрзалізниці" була штучно занижена, що спричиняло збитки підприємства, корупцію та перешкоджало розвитку приватного парку.

За його словами, цього року буде складено понад 10 тис. вагонів.

Водночас В.Гройсман відзначив необхідність дотримуватися принципу "не зашкодь" у питанні дерегуляції тяги.

"Ми зараз над цим працюємо, щоб, можливо, залишити в тарифі інфраструктурну складову, щоб "Укрзалізниця" могла обслуговувати колії, енергетику й нові будувати, а флот пересував би, так би мовити, за свої накладні витрати. Це наше зараз завдання", - сказав глава уряду.

Як повідомлялося, вантажовідправники останніми місяцями різко критикують "Укрзалізницю" за неможливість забезпечити необхідні перевезення і просять уряд терміново втрутитися в ситуацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА