18:37 07.09.2018

Роботу "Укртрансгазу" заблоковано через арешт рахунків на користь пов'язаних із "сім'єю" Януковича фірм

1 хв читати
Роботу "Укртрансгазу" заблоковано через арешт рахунків на користь пов'язаних із "сім'єю" Януковича фірм

 Новий виток у справах про фіктивні поставки обладнання групою компаній, діяльність яких пов'язують із "сім'єю" Януковича, призвів до арешту рахунків і блокування роботи "дочки" НАК "Нафтогаз України", АТ "Укртрансгаз", що відповідає за транзит, -заявляє державна компанія в п'ятницю.

"Ця ситуація є черговим епізодом комплексу позовів і відкритих кримінальних проваджень у боротьбі "Укртрансгазу" зі спробами недобросовісних постачальників стягнути кошти за нібито поставлене обладнання для ремонту об'єктів ГТС України в 2011-2013 рр.", - зазначається в релізі компанії.

Вона нагадує, що йдеться про позови, пов'язані компаній ТОВ "Турболінкс", ТОВ "Турботрейд" і ТОВ "Промінвеставтоматика".

"Укртрансгаз" уточнює, що Державна виконавча служба Міністерства юстиції на виконання рішення за позовом ТОВ "Турботрейд" заблокувала рахунки компанії та її філії "Укргазенергосервіс", що використовувалися для обслуговування захищених статей - виплати заробітної плати та забезпечення Рамкової угоди між Україною та МБРР за грантами технічної допомоги.

Держкомпанія зазначає, що попередні незаконні спроби арештів рахунків були безуспішними завдяки активній позиції керівництва Генеральної прокуратури, проте тепер "Укртрансгаз" знову просить захисту у Мін'юсту, Кабміну, Генпрокуратури та Адміністрації президента.

"Укртрансгаз" нагадує, що за останні п'ять років ТОВ "Турботрейд" намагається через суди різних інстанцій стягнути 46,44 млн грн боргу за нібито поставлене в 2012 році обладнання і додатково, як штраф, ще 45,67 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА