16:19 10.09.2018

"Укрзалізниця" вважає 3-кратне підвищення тарифів на вантажоперевезення економічно обгрунтованим

2 хв читати
"Укрзалізниця" вважає 3-кратне підвищення тарифів на вантажоперевезення економічно обгрунтованим

 Триразове підвищення тарифів на вантажоперевезення "Укрзалізниця" вважає економічно обґрунтованим, повідомила прес-служба компанії.

"Сьогодні рівень економічно справедливого тарифу на перевезення вантажів залізничним транспортом, що надає можливість придбати за час використання нові локомотиви і прокласти нове полотно, має бути втричі вищий від чинного. За відсутності таких умов неможливо очікувати суттєвих позитивних змін у розвитку залізничних перевезень", - процитовано в повідомленні директора з економіки та фінансів "Укрзалізниці" Андрія Рязанцева.

За його словами, тарифна політика "Укрзалізниці" негативно впливає не лише на показники діяльності самої компанії, але і на економіку країни загалом.

"Якщо зараз не почати діяти, то в найближчі 10-15 років з наявних 20 тис. км залізниці у нас залишиться максимум 5 тис. км. А з наявних на сьогодні 1,900 тис. локомотивів у нас вже через п'ять років залишиться максимум 200 од . Важливо, щоб це стало зрозумілим усім стейкхолдерам перевезень залізничним транспортом", - зазначив А.Рязанцев.

При цьому він зазначає, що введення на цьому етапі приватної тяги на ринку залізничних перевезень буде болісним кроком для вантажовідправників, оскільки приватна компанія для повернення інвестицій встановлюватиме тарифи на перевезення значно вищі, ніж державні.

"Саме тому "Укрзалізниця" пропонує своїм клієнтам головну дискусію: зосередитися на встановленні базового тарифу і індексу до нього на кілька років вперед", - зазначив А.Рязанцев.

Директор з економіки та фінансів "Укрзалізниці" також додав: певними компенсаторами, які знизять коефіцієнт необхідного підвищення, можуть слугувати, зокрема, скорочення надлишкової залізничної інфраструктури, упорядкування тарифів і вилучення з них будь-якої класності вантажів, досягнення консенсусу з державою та суспільством щодо компенсації пасажирських перевезень, скасування податку на землю і ряд інших подібних ініціатив.

За його словами, компанія вже сформувала перелік пропозицій з усіма необхідними розрахунками.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" має намір додатково залучити 1,8 млрд грн за рахунок зближення класів тарифів на вантажоперевезення.

Виробники будматеріалів стурбовані зростанням цін на вантажоперевезення "Укрзалізницею".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА