09:01 12.09.2018

Ринок акцій США виріс у вівторок слідом за відновленням технологічного сектора

3 хв читати
Ринок акцій США виріс у вівторок слідом за відновленням технологічного сектора

Американський ринок акцій зріс у вівторок слідом за ралі акцій технологічних компаній, проте інвестори як і раніше стурбовані торговими спорами США з Китаєм та іншими країнами, пише The Wall Street Journal.

Крім того, ринок чекає підвищення базової процентної ставки Федеральної резервної системи (ФРС) наступного тижня. Ймовірність цього кроку, на думку трейдерів, близька до 100%.

Китай планує наступного тижня звернутися до Світової організації торгівлі (СОТ) за дозволом ввести санкції щодо США за недотримання рішення СОТ в суперечці від 2013 року. Разом з тим, Вашингтон, як і раніше, має намір обкласти митом за ставкою до 25% практично весь обсяг американського імпорту з КНР.

Тим часом, за словами президента США Дональда Трампа, переговори з Канадою щодо торгівлі "просуваються дуже добре".

Традиційно вересень - слабкий місяць на американському ринку акцій, оскільки низка великих компаній завершує фінансовий рік протягом вересня. Цього разу ситуація ускладнюється геополітичними проблемами та сподіваннями, що Федрезерв може підвищити процентні ставки. "В результаті інвестори обирають обережність і ігнорують гарні новини щодо стану економіки", - вважає головний економіст Spartan Capital Securities Пітер Кардільо.

Кількість відкритих вакансій в США в липні 2018 року збільшилась до рекордних 6,94 млн, свідчать опубліковані у вівторок дані міністерства праці країни. Зростання числа вакансій є чітким сигналом до зростання американської економіки, пише MarketWatch.

Індекс оптимізму представників малого бізнесу США зріс в серпні на 0,9 пункту і склав 108,8 пункту, що відповідає максимуму за весь час спостережень - з кінця 1973 року, свідчать дані Національної федерації незалежного бізнесу (National Federation of Independent Business, NFIB). Попередній історичний максимум був зафіксований ще при президентові США Рональді Рейгані в 1983 році на рівні 108 пунктів, і досі впевненість малого бізнесу не поверталася до цієї позначки.

Котирування акцій каліфорнійського чипмейкера Integrated Device Technology Inc. злетіли на 10,7% за підсумками торгів у Нью-Йорку. Японська Renesas Electronics Corp. оголосила про покупку Integrated Device Technology за $ 6,7 млрд.

Ціна паперів ще одного виробника мікросхем, Advanced Micro Devices Inc. (AMD) піднялася на 0,7% і перевищила $ 30 за акцію вперше більш ніж за 12 років.

Аналітики UBS підвищили прогноз ціни акцій Apple з $ 215 до $ 250 в очікуванні презентації нових iPhone і інших продуктів компанії в середу. Папери Apple додали 2,5%.

Капіталізація Alphabet, Facebook, Microsoft і Netflix також зросла більш ніж на 1%.

Курс акцій найбільшого банку США JPMorgan Chase & Co. підвищився на 0,6%. Банк посилить присутність в Люксембурзі в очікуванні виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Ціна акцій Tesla Inc. опустилася на 2,1%. Компанія скоротить кількість доступних кольорів своїх автомобілів з семи до п'яти з метою оптимізації виробництва. Також аналітик Nomura Instinet Роміт Шах знизив оцінку акцій компанії з "купувати" до "нейтральної".

Ринкова вартість виробника акустичних систем Sonos Inc. рухнула на 22,1%. Компанія оприлюднила фінансову звітність вперше після IPO, при цьому її чистий збиток і виручка були слабші, ніж роком раніше, і не дотягли до очікувань ринку.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів 11 вересня піднявся на 113,99 пункту (0,44%) - до 25971,06 пункту.

Standard & Poor's 500 підвищився на 10,76 пункту (0,37%) - до 2887,89 пункту.

Nasdaq Composite виріс на 48,31 пункту (0,61%) і склав 7972,47 пункту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА