19:42 12.09.2018

Новий власник агрохолдингу "Мрія" має намір достроково викупити євробонди компанії

3 хв читати
Новий власник агрохолдингу "Мрія" має намір достроково викупити євробонди компанії

Британська Salic UK Limited (дочірня структура The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co., SALIC) планує достроково викупити єврооблігації Mriya Farming Plc (Велика Британія) більш ніж на $ 208 млн, емітовані в рамках реструктуризації зобов'язань агрохолдингу "Мрія".

Згідно з повідомленням на веб-сайті агрохолдингу, викуп імовірно стартує 16 листопада 2018 року. Остаточний розрахунок з власниками цінних паперів, як очікується, завершиться 15 листопада 2019 року.

Тривалий період викупу обумовлений тим, що частина коштів у рамках угоди з купівлі Salic UK агрохолдингу "Мрії" буде заблокована на ексроу-рахунку, і вивільниться лише після визначення фінальної ціни продажу.

У повідомленні також вказується, що Salic UK в рамках угоди, перерахує "Мрії" певну суму грошових коштів. Після вирахування супутніх операції витрат, передбачуваних на рівні $ 10-15 млн, ставка відновлення за єврооблігаціями складе 53-62% номіналу.

Окрім цього, Salic UK визнає забезпечені зобов'язання Mriya Farming Plc на $ 102 млн.

Враховуючи вищезазначене, вартість агрохолдингу "Мрія" оцінюється в $ 222-246 млн.

Передбачається, що після завершення викупу євробондів в кінці 2019 року структура Mriya Farming Plc буде ліквідована.

"Мрія" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. На сьогодні його земельний банк становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ агрохолдингу оцінюються в 380 тис. тонн.

У серпні 2014 року "Мрія" повідомила щодо простроченої виплати близько $ 9 млн процентного доходу і близько $ 120 млн в рахунок погашення боргу за її зобов'язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов'язаним з сім'єю Гути компаніям, на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $ 1,3 млрд.

На початку лютого 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов до кредиторів, які обрали нове керівництво, а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдерів агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який становив $ 1,1 млрд. Боргова операція завершилася в серпні 2018 року, за її підсумками загальна боргове навантаження "Мрії" знизилося з $ 1,1 млрд до $ 309,5 млн, з яких $ 49,3 млн є реструктуризований забезпечений борг, $ 208,1 млн реструктуризований незабезпечений борг (єврооблігації), $ 46 млн робочий капітал і $ 6,1 млн нові лізингові програми на закупівлю обладнання.

Salic UK в середу, 12 вересня 2018 року, анонсувала покупку українського агрохолдингу. Сума і умови операції не розголошуються. Її завершення стане можливим після отримання дозволу Антимонопольного комітету України.

Після завершення угоди "Мрія" продовжить операційну діяльність в Україні разом із дочірньою компанією Salic UK - CFG.

Радниками "Мрії" під час підготовки угоди, а також кредиторами в процесі реструктуризації боргу агрохолдингу виступили Rothschild & Co (Франція), ICU, FinPoint (обидві - Україна), а також юрфірма Hogan Lovells (Велика Британія).

SALIC заснована в 2012 році. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії. Компанія інвестує у виробництво сільськогосподарської та тваринницької продукції.

CFG працює в Україні з 2006 року, обробляє 45 тис. га у Львівській та Тернопільській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА