19:52 12.09.2018

Наймолодша біржа США IEX привернула для отримання лістингу першу компанію

2 хв читати
Наймолодша біржа США IEX привернула для отримання лістингу першу компанію

Наймолодша фондова біржа США - IEX - привернула першу компанію для отримання лістингу, що експерти вважають важливою перемогою в її боротьбі за доступ до ринку, на якому домінують New York Stock Exchange і Nasdaq.

Онлайн-брокер Interactive Brokers Group Inc. в середу заявив, що відмовиться від лістингу на біржі Nasdaq на користь IEX з 5 жовтня цього року.

IEX (Investor's Exchange), заснована в 2012 році, здобула популярність завдяки книзі американського фінансового журналіста Майкла Люьіса "Flash Boys: Високочастотний революція на Волл-стріт", пише газета The Wall Street Journal.

Біржа позиціонує себе як борця з високочастотною торгівлею, її головна інновація - це "обмежувач швидкості" виставлення заявок, що становить 350 мікросекунд. Така відстрочка не дозволяє високочастотним трейдерам отримати виграшу в швидкості і руйнує їх агресивні торгові стратегії.

Мільярдер і глава Interactive Brokers Томас Петерффі відомий як критик високочастотної торгівлі, яку він вважає несправедливою щодо інвесторів. У 2014 році Т.Петерффі виступав з пропозицією уповільнити швидкість виставлення заявок на фондових майданчиках і біржах опціонів в США в якості способу обмежити високочастотну торгівлю.

Раніше очікувалося, що першою компанією, яка отримає лістинг на IEX, стане Wynn Resorts Ltd. - оператор казино в Лас-Вегасі і Макао, оскільки колишній глава компанії Стів Уїнн відкрито висловлював підтримку IEX. Однак в лютому цього року С.Вінн пішов з постів головного виконавчого директора і голови ради директорів заснованої ним компанії через обвинувачення в сексуальних домаганнях, і план лістингу Wynn на IEX провалився.

IEX зіткнулася з труднощами, намагаючись залучити американські компанії до отримання лістингу: цей бізнес в США фактично є монополією двох конкуруючих бірж NYSE і Nasdaq.

Для багатьох компаній проблемою, можливо, було те, щоб стати першою на IEX, однак тепер такої перешкоди не буде, і біржі, ймовірно, буде легше залучити інших учасників, пише WSJ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА