08:11 13.09.2018

США запропонували Китаю нові торгові переговори

2 хв читати
США запропонували Китаю нові торгові переговори

Адміністрація американського президента Дональда Трампа запропонувала Китаю ще один шанс запобігти введенню нових мит на імпорт в США китайських товарів вартістю $ 200 млрд на рік - провести ще один раунд торговельних переговорів до кінця вересня, пише в середу The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.

За їхніми даними, запрошення китайській стороні на чолі з віце-прем'єром Держради КНР Лю Хе направив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Низка представників американського уряду стверджують, що відчули нову слабкість в рядах китайських керівників, і, можливо, КНР тепер виявить більше гнучкості перед загрозою нових мит, зазначає видання.

При цьому джерела WSJ підкреслюють, що запрошення до переговорів не можна сприймати як переломний момент, оскільки в Білому домі немає єдності думок щодо Китаю. На думку деяких чиновників, переговори навряд чи зупинять введення мит щодо товарів з КНР на $ 200 млрд на додаток до вже оголошених зборів на товари вартістю $ 50 млрд.

Окрім того, з урахуванням труднощів на китайсько-американських переговорах останнім часом Пекін може відхилити або проігнорувати запрошення Вашингтона.

Разом з тим, Трамп змушений дещо пом'якшити риторику, в тому числі щодо торговельних відносин, перед листопадовими проміжними виборами, за підсумками яких Республіканська партія може втратити контроль над Конгресом. У листопаді будуть переобиратися всі 435 депутатів Палати представників Конгресу, 35 зі 100 сенаторів, а також 39 губернаторів штатів і територій та безліч органів місцевого самоврядування. Попередні результати і опитування поки не на користь республіканців.

"Більшість з нас вважають, що краще говорити, ніж не говорити, і я думаю, що китайський уряд хоче поговорити. Можна сказати, що спілкування трохи активізувалося", - заявив в середу глава Національної економічної ради Білого дому Лоуренс Кадлоу.

Китай не поспішає реагувати на основні вимоги США, особливо на ті з них, які припускають серйозні структурні зміни. Наприклад, Вашингтон наполягає, що Китай має скасувати субсидії китайським державним корпораціям, щоб дати американським компаніям можливість конкурувати на китайських ринках на рівних умовах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА