11:35 13.09.2018

ІКЕА планує розширення мережі після відкриття першого магазину в Києві влітку-2019

2 хв читати
ІКЕА планує розширення мережі після відкриття першого магазину в Києві влітку-2019

Шведська компанія IKEA, найбільший у світі рітейлер меблів і товарів для дому, планує розширення своєї мережі торговельних точок у Києві та інших містах України після тестування першого магазину в столичному ТРЦ Ocean Mall, відкриття якого планується влітку 2019 року.

"Ми хочемо на першому магазині вивчити і зрозуміти ринок, а потім, коли відчуємо, що розуміємо ринок, відкриватимемо магазини в Києві та інших містах. Ідеально для вивчення потрібен рік, щоб отримати повний цикл. Також ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше впровадити онлайн-продажі", - сказав виконавчий директор компанії "IKEA Південно-Східна Європа" Стефан Вановербеке в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, площа першого магазину IKEA в Києві становитиме близько 6 тис. кв. м, асортимент включатиме меблі та аксесуари.

"Магазин буде поділений на локації, ми називаємо їх room set - це подоба кімнат, де ми показуємо рішення для дому. Також додатково буде концепція рішень для невеликих домогосподарств. Будуть усі компоненти, ми зберемо максимальну кількість продукції, щоб забезпечити повний і найкращий досвід для покупця", - зазначив С.Вановербеке.

За його словами, асортимент в українському магазині включатиме продукцію, яку компанія продає в інших країнах. Компанія має намір розвивати торговельні точки, які будуть менші за площею, ніж традиційні для IKEA.

"Ідея побудувати один великий торговельний центр в одній частині міста вже не працює. Приміром, жителям лівого берега столиці, щоб дістатися до магазина на правому, доведеться витратити одну-дві години, це не так уже доступно виходить. Тому спочатку це буде центр міста, пізніше, можливо, додамо заклад харчування, і далі, ймовірно, розвиватимемо концепцію менших торговельних точок у менш доступних місцях у районах", - пояснив він.

Водночас, за його словами, компанія не виключає збільшення торговельних площ в Україні.

"Наші колеги аналізували ринок великих торговельних центрів. І, дійсно, в Україні порівняно з країнами Західної Європи є можливість збільшення площ ІКЕА. Наші напрацювання з великими торговельними центрами характерніші для таких країн, як Китай. Але ми все ще це аналізуємо для України, подивимося, як розвиватиметься ринок", - розповів виконавчий директор IKEA.

Повний текст ексклюзивного інтерв'ю виконавчого директора компанії "IKEA Південно-Східна Європа" С.Вановербеке читайте на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА